Δρ Λούης Παναγή
Γενικός Διευθυντής

Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Λούη Παναγή, Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Ο Δρ Λούης Παναγή διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.
Φοίτησε στο Massachusetts College of Pharmacy and Health Sciences στη Βοστώνη απ’ όπου αποφοίτησε το Δεκέμβριο 1984 με πτυχιακό τίτλο στη Φαρμακευτική, ως πρώτος αριστεύσας (Valedictorian), με γενική βαθμολογία 3.94/4.00 (η πιο ψηλή βαθμολογία από ιδρύσεως του Πανεπιστημίου το 1823). Το Σεπτέμβριο του 1985 προσλήφθηκε ως Φαρμακοποιός, στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες. Με υποτροφία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1988 επέστρεψε στο Massachusetts College of Pharmacy and Health Sciences στη Βοστώνη, όπου αποφοίτησε το 1992 με διδακτορικό τίτλο στην Κλινική Φαρμακευτική. Το 1998 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University στο Seattle.

Ο Δρ Λούης Παναγή προήχθηκε στη θέση του Ανώτερου Φαρμακοποιού το 1995, στη θέση του Πρώτου Φαρμακοποιού το 1999 ενώ διετέλεσε για 18 έτη Διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.
Με διορισμούς του Υπουργικού Συμβουλίου και του Υπουργού Υγείας, ο Δρ Λούης Παναγή διετέλεσε για σειρά θητειών, Έφορος και Μέλος του Συμβουλίου Φαρμάκων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Φαρμακευτικής, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Τιμών Φαρμάκων, Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων.

Ο Δρ Λούης Παναγή διετέλεσε από το 2014 έως το 2020 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και Μέλος του Δικτύου Διευθυντών Φαρμακορρυθμιστικών Αρχών της ΕΕ (Heads of Medicines Agencies Network). Διετέλεσε, επίσης, Μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (Committee for Medicinal Products for Human Use, CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Μέλος της Φαρμακευτικής Επιτροπής (Pharmaceutical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μέλος της Επιτροπής Αρμόδιων Αρχών στην ΕΕ για την Τιμολόγηση και Αποζημίωση Φαρμάκων, Μέλος του Δικτύου Πληροφοριών για την Τιμολόγηση και Αποζημίωση Φαρμάκων (PPRI) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Τεχνική Επιτροπή της Βαλέτας (Valletta Technical Committee) και ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Κοινή Προμήθεια Εμβολίου για τον Κορονοϊό μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Ο Δρ Λούης Παναγή ηγήθηκε αρκετών αποστολών του Υπουργείου Υγείας, εκπόνησε δεκάδες μελέτες και είναι συγγραφέας αρκετών άρθρων και νομοθεσιών, περιλαμβανομένων των Κανονισμών για την Καλλιέργεια και Παραγωγή Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Κύπρο και του Νομοσχεδίου και των Κανονισμών για την Ίδρυση της Εθνικής Φαρμακευτικής Αρχής.Τελευταία Ενημέρωση στις: 23/11/2020 01:52:34 PM

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα