Την Κυριακή 12 Μαρτίου, 2023, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κυρία Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, με θέμα «Η Γυναίκα είναι Δύναμη».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε επ’ ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και τέθηκε υπό την αιγίδα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις και προγράμματα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, με στόχο την ενδυνάμωση και επιμόρφωση των γυναικών της υπαίθρου και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η κυρία Υπουργός εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, καθώς και από άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που προάγουν τα δικαιώματα των γυναικών και τόνισε ότι τα θέματα προώθησης της έμφυλης ισότητας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της νέας Κυβέρνησης.

Προς τούτο, η κα Προκοπίου ανέφερε ότι θα προωθηθούν στοχευμένες δράσεις και μέτρα προς στήριξη όλων των ευάλωτων ομάδων των γυναικών, περιλαμβανομένων των γυναικών της υπαίθρου. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Κυβέρνησης για ανάπτυξη δράσεων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω ειδικών προγραμμάτων στήριξης όσων γυναικών αγροτισσών επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, δημιουργώντας δικές τους επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κυρία Προκοπίου ανέφερε ότι οι γυναίκες αποτελούν δύναμη και διαχρονικό φορέα αλλαγής και προόδου, αφού παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, ανισότητες και διακρίσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε ευρεία κλίμακα, συμβάλλουν εποικοδομητικά στην επίτευξη σταθερότητας και ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της κοινωνίαςΤελευταία Ενημέρωση στις: 13/03/2023 02:23:39 PM

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα