ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργός

Γιώργος Λ. Σαββίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Βιογραφικό σημείωμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως


Ο κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε το 1959. Κατάγεται από την Αμμόχωστο όπου κατοικούσε μέχρι την Τουρκική εισβολή το 1974. Έκτοτε διαμένει στη Λεμεσό.

Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, συμπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και σπούδασε Νομική στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons.). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου αναγορεύτηκε σε Barrister σαν μέλος του Middle Temple.

Άσκησε ενεργά τη δικηγορία για 35 χρόνια σαν ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος Δικηγορικού Γραφείου με γραφεία στη Λεμεσό και Λευκωσία και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπoεπιτροπών του διεθνούς αυτού Σώματος.

Ο κ. Σαββίδης υπήρξε Πανελληνιονίκης και κάτοχος Παγκύπριας επίδοσης στο Άλμα εις Ύψος με τα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρας (Γ.Σ.Ε.) Αμμοχώστου, του οποίου μεταγενέστερα διετέλεσε και Γραμματέας. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Κύπρου στον Στίβο.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.


No documents found


© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως