Έμιλυ Γιολίτη
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Βιογραφικό σημείωμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Η Έμιλυ Γιολίτη διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στις 29 Ιουνίου, 2020.
Αποφοίτησε από το Foley’s Grammar and Junior School Λεμεσού το 1994 και ακολούθως φοίτησε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Trinity College), απ’ όπου αποφοίτησε το 1997 με πτυχιακό τίτλο στα Νομικά.

Την περίοδο 1997-1998 έκανε τη δικηγορική της άσκηση στο δικηγορικό γραφείο «Chrysses Demetriades» στη Λεμεσό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική άσκηση στη Γενική Διεύθυνση 10 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ακολούθως, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις «Νομικές Σπουδές στο Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και της απονεμήθηκε μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College) στο Jurisprudence. Υπήρξε υπότροφος Robert Schuman στη Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο, στο Τμήμα Εσωτερικών Κανονισμών του Κοινοβουλίου.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trident Trust στη Λεμεσό την περίοδο 2001-2002 και της Totalserve Management Limited, επίσης στη Λεμεσό, μεταξύ των ετών 2002-2006.

Από το 2006 μέχρι το διορισμό της στη θέση της Υπουργού, η Έμιλυ Γιολίτη διετέλεσε Συνεταίρος του Δικηγορικού Γραφείου Αριστοδήμου, Λοϊζίδης, Γιολίτης ΔΕΠΕ (το οποίο συγχωνεύθηκε με τη Harneys ΔΕΠΕ το 2010), ενώ υπήρξε επικεφαλής σε θέματα εταιρικού δικαίου, ανταγωνισμού και φορολογίας του ομίλου Harneys.

Η Έμιλυ Γιολίτη έχει χαρακτηριστεί ως «μία αξιοσημείωτη δικηγόρος επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη εμπειρία σε φορολογικά θέματα», ενώ κατετάγη ως «κορυφαία δικηγόρος» από το «Chambers Global», αλλά και ως ηγέτης στον τομέα της από την «Citywealth Leaders List». Η Έμιλυ Γιολίτη έχει συμπεριληφθεί κατ’ επανάληψη στη λίστα της «Citywealth IFC Power Women Top 100» που «αναγνωρίζει γυναίκες με επιτεύγματα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, συμβάλλοντας στην προώθηση επιχειρηματικής αριστείας στη δικαιοδοσία τους και εδραιώνοντας τη φήμη του τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Κύριοι τομείς δραστηριότητας της Έμιλυς Γιολίτη απετέλεσαν το εταιρικό δίκαιο, το δίκαιο ανταγωνισμού, το δίκαιο καταπιστευμάτων και το φορολογικό δίκαιο.
Η Έμιλυ Γιολίτη είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 1998, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) Κύπρου, Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Association Internationale pour la Promotion des Femmes d’ Europe (AIPFE) Κύπρου για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Έμιλυ Γιολίτη είναι συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων σε διεθνή έντυπα, όπως τα STEP Journal, Trust and Trustees κ.ά., καθώς και του βιβλίου με τίτλο «The Cyprus Holding Company».
Πέραν της ελληνικής γλώσσας η Έμιλυ Γιολίτη μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.Τελευταία Ενημέρωση στις: 04/11/2020 08:44:06 AM

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα