Έμιλυ Γιολίτη

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

«Ώσπερ σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω καί πόλις, μή όντων νόμων, καταλύεται» είχε πει ο Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος Αριστοτέλης που σημαίνει «όπως το σώμα, όταν στερηθεί την ψυχή πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται». Οι νόμοι και η τήρησή τους είναι αναγκαία και χρήσιμα εργαλεία σε μια Δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία. Η ευθύνη του Κράτους και δη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την διασφάλιση του Κράτους Δικαίου, την απόδοση Δικαιοσύνης και την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας είναι αδιαμφισβήτητη και προς αυτή την κατεύθυνση, σας διαβεβαιώ ότι εργάζομαι συνεχώς.

Την ίδια ώρα, το Κράτος έχει ανάγκη τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Όπως είπε ο φιλόσοφος Ηράκλειτος «Μάχεσθαι χρη τον δήμον υπέρ του νόμου ώσπερ τείχους» που σημαίνει «ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται τον νόμο σαν να είναι το τείχος [της πόλης]». Αναγνωρίζω και κατανοώ την αντίδραση των πολιτών σε θέματα όπως την καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, το πρόβλημα των ναρκωτικών, τη στάση μερίδας Αστυνομικών σε καταγγελίες, τη βία στην οικογένεια. Είναι για αυτό, που στο δύσκολο αυτό έργο που μου ανέθεσε η Πολιτεία, σας χρειάζομαι σύμμαχους και συνοδοιπόρους.

Στις προτεραιότητες μου, ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι:

• Η Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης διαρθρωτικά και διαδικαστικά ώστε να επιτύχουμε ταχύτερη, ποιοτικότερη δικαιοσύνη από εξειδικευμένα δικαστήρια.
• Η ουσιαστική αντιμετώπιση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας
• Η αναδιοργάνωση και η ορθή διάρθρωση του Αστυνομικού Σώματος με τη βελτίωση του οργανογράμματος, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα και να είναι πιο κοντά στον κάθε πολίτη.
• Η ολιστική προσέγγιση στην ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία, ώστε να μειώσουμε δραστικά τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών στην οικογένεια
• Η δημιουργία ενδιάμεσων δομών ώστε να μπορέσουν οι κρατούμενοι που αποφυλακίζονται να ορθοποδήσουν, για να ενταχθούν ξανά ομαλά και παραγωγικά στην κοινωνία
• Η πρόληψη, καταστολή και εξιχνίαση των υποθέσεων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών
• Η καλλιέργεια οδικής συνείδησης και ο περιορισμός του αριθμού των θυμάτων σε θανατηφόρα τροχαία
• Η διαφύλαξη των σημαντικών εγγράφων του Κρατικού Αρχείου και η ανάδειξή του.

Για όλα τα θέματα του Υπουργείου, καταρτίσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, σχέδιο δράσης, με σαφή χρονοδιαγράμματα, που παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση.
Προσπάθεια τόσο εμένα προσωπικά, όσο και των συνεργατών μου στο Υπουργείο, είναι να παρέχουμε σε εσάς, στους πολίτες, συνεχή πληροφόρηση για το έργο που επιτελείται. Μέσω της ιστοσελίδας, δημιουργείται μια αμφίδρομη επικοινωνία, ώστε να ακούμε και να λαμβάνουμε υπόψη τα δικά σας μηνύματα, εισηγήσεις, επισημάνσεις, κριτική.

Πιστεύω πως ο κάθε ένας από εμάς, από την θέση που είναι ταγμένος να υπηρετεί, μπορεί να κάνει την διαφορά, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία. Θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεων μου, για να υπηρετήσω την Πολιτεία και τον Πολίτη. Επιθυμώ να αφήσω πίσω μου χρήσιμο έργο, για το οποίο τόσο εγώ, όσο και οι Πολίτες θα αισθανόμαστε περήφανοι. Δεν φοβάμαι τις ευθύνες, αντιθέτως τις επιζητώ. Θέλω να βλέπω τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο και αυτός ο στόχος, οδηγεί τις ενέργειες μου καθημερινώς.Τελευταία Ενημέρωση στις: 16/11/2020 01:35:19 PM

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα