Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως , κ. Ιωνάς Νικολάου στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ για τα επεισόδια στη Βουλή των Αντιπροσώπων

26/02/2014

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνάς Νικολάου, μίλησε σήμερα στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ για το θέμα των επεισοδίων που έγιναν έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής είπε ότι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί μέτρα ασφάλειας και ελέγχου της εισόδου προσώπων στη Βουλή είναι σίγουρα δυσάρεστο, παρά το γεγονός ότι από πλευράς του είχε ήδη ετοιμαστεί έκθεση για το θέμα αυτό που αφορούσε έργα υποδομών για το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στην απουσία των μέτρων αυτών, είπε ο κ. Υπουργός, υποχρεώθηκε η αστυνομία να βάλει τα συρματοπλέγματα λόγω της ιδιαίτερης θέσης του κτιρίου της Βουλής που επιτρέπει την είσοδο σε αυτό με διάφορους τρόπους.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη δράση του Αστυνομικού Σώματος λέγοντας ότι θα εξεταστούν τα μέτρα που λήφθηκαν και οι παράγοντες επικινδυνότητας καθώς και ο τρόπος σχεδιασμού και οι δοθείσες οδηγίες.

Ο κ. Νικολάου τόνισε εξάλλου ότι η απεργία είναι μεν αναφαίρετο δικαίωμα των υπηρεσιών αυτών αλλά η προσπάθεια επικοινωνίας μέσω διαλόγου είναι θεμιτή προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Σε παρέμβασή του στο Τρίτο Πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Γιαννάκης Ομήρου, είπε ότι πράγματι παρέλαβε έκθεση του Υπουργού που αφορούσε τον εξοπλισμό και τις αναγκαίες πιστώσεις στον προϋπολογισμό για το 2014 τον οποίο καταρτίζει και η εκτελεστική εξουσία. Ο κ. Ομήρου είπε ότι απευθύνθηκε προς τον Υπ. Οικονομικών και έγινε προσθήκη στον προϋπολογισμό με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες πιστώσεις για περίφραξη και για τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους επισκέπτες της βουλής. Για το σκοπό αυτό πρέπει, συνέχισε ο κ. Ομήρου, να υπάρξει διαδικασία των προσφορών. Παράλληλα είπε ότι είχε καλέσει την Αστυνομία και τον υπεύθυνο αξιωματικό για την ετοιμασία ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, αλλά όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε εξάλλου ότι είχε ζητήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο να γίνουν οι αναγκαίες πιστώσεις και η ενίσχυση της φρούρησης της Βουλής αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Αντιδρώντας στα λεγόμενα του Προέδρου της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι δεν ήταν ενήμερος για το αίτημα του Προέδρου της Βουλής τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι πρόκειται να επιληφθεί του θέματος.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις