Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της εκπαίδευσης δοκίμων αστυνομικών

22/07/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απευθύνθηκε σήμερα στους απόφοιτους δόκιμους αστυνομικούς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της εκπαίδευσής τους σε θέματα πεζών και μηχανοκίνητων περιπολιών, στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός συνεχάρη τους απόφοιτους οι οποίοι με επιμέλεια και αποτελεσματικότητα έχουν υλοποιήσει την πολιτική για πεζές περιπολίες και για άσκηση αστυνομικής φύσεως καθηκόντων, την οποία ο ίδιος εξήγγειλε πριν από έναν περίπου μήνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακυβέρνησης. Ευχήθηκε, επίσης, καλή επιτυχία στους νέους αστυνομικούς και τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους ως ο βασικός τους συνεργάτης, τον οποίο θα μπορούν να εμπιστευτούν και από τον οποίο θα περιμένουν βασική υποστήριξη.

Σε δηλώσεις του, στη συνέχεια, προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Νικολάου είπε: «Πριν ένα μήνα είχα υποσχεθεί ότι θα είχαμε εκπαιδευμένους αστυνομικούς σε πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να εξαγγείλω ότι αυτές οι πεζές περιπολίες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ήδη οι δόκιμοι αστυνομικοί, πέρα από τη βασική εκπαίδευσή τους, έχουν συμπληρώσει την εκπαίδευση για τις πεζές περιπολίες οι οποίες θα είναι στοχευμένες και θα εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. Σήμερα, μετά από τη συμπλήρωση αυτής της εκπαίδευσης, έχουμε καλά καταρτισμένους αστυνομικούς οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν πεζοί στους δρόμους των πόλεων στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα: Η Αστυνομία με αποφασιστικότητα επιχειρεί να επιβάλει τάξη και ασφάλεια σε αυτό τον τόπο. Το μήνυμα της ασφάλειας θα πρέπει να περάσει σε όλους τους πολίτες. Θέλουμε τον πολίτη συνεργάτη και είμαστε δίπλα του σε αυτή τη συνεργασία».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις