Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για τη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών

02/01/2015

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ανδρέα Λουκά επισκέφθηκε σήμερα τις Κεντρικές Φυλακές για την κοπή της βασιλόπιτας.

Απευθυνόμενος προς τους τροφίμους των Φυλακών ο κ. Υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί είναι μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές, να εφαρμόσουμε νέες πρακτικές και να δώσουμε νέα μηνύματα για το 2015. Μαζί ξεκινήσαμε μια δουλειά αναμόρφωσης αυτού του χώρου τους τελευταίους μήνες και με τη νέα Διεύθυνση έχουμε καταφέρει να κάνουμε σημαντικές καινοτομίες. Μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε τέτοιο προχωρημένο στάδιο που δεν έχουν ξαναζήσει οι Φυλακές από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέλω να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση που μας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές τις πρώτες μέρες του χρόνου με την κοπή της βασιλόπιτας. Αυτό δείχνει για ακόμα μια φορά το πόσο θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες παραμονής σας και να δώσουμε ευκαιρίες στον κάθε ένα ξεχωριστά να μπορέσει να διανύσει την περίοδο που πρέπει να είναι εδώ όσο το δυνατό καλύτερα και πιο παραγωγικά για τον ίδιο. Μέσα από εκπαιδεύσεις, μέσα από τη δυνατότητα επιμόρφωσης, παρέχεται η δυνατότητα για καλύτερη ένταξη στην κοινωνία.

Να είστε βέβαιοι ότι αυτά που βιώσατε σε προηγούμενες περιόδους, δεν θα τα ξαναζήσετε. Θέλω να θεωρήσετε ότι αυτό το οποίο έχουμε συμφωνήσει, αυτόν τον διάλογο τον οποίο κάνουμε Υπουργός και φιλοξενούμενοι των φυλακών, θα τον συνεχίσουμε. Να με ακούτε να σας μιλώ, να σας βλέπω στα μάτια και να σας ακούω, αλλά την ίδια ώρα να με βλέπετε και εσείς στα μάτια με τη ίδια υπόσχεση, την υπόσχεση της συνεργασίας την οποία έχουμε καθιερώσει. Όποιος από τους δυο μας παραβιάσει αυτό το συμβόλαιο πράττει λάθος. Θα αναμένω και από εσάς την ανάλογη ανταπόκριση για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Αριστοτέλους έχει κάθε καλή διάθεση να συμβάλει στην πλήρη αναμόρφωση αυτού του συστήματος. Και αυτή είναι και δική μας προσπάθεια, αυτή είναι και προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η προσπάθειά μας είναι να αναμορφώσουμε το σωφρονιστικό μας σύστημα. Να το εκσυγχρονίσουμε, να το κάνουμε ανθρώπινο για να μπορεί να σας βοηθήσει, ώστε βγαίνοντας από αυτό το χώρο να μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις