Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις για την επιστολή διαμαρτυρίας προς το Γενικό Εισαγγελέα αναφορικά με δηλώσεις του για καταδίκες για το σκάνδαλο της οικονομίας

23/02/2016

Κληθείς να σχολιάσει επιστολή που απέστειλαν, σήμερα, στον Γενικό Εισαγγελέα οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην πρώτη ποινική υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του στον Τύπο αναφορικά με καταδίκες όσον αφορά το σκάνδαλο της οικονομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω καταρχήν τη λύπη μου γιατί οι δηλώσεις μου έχουν εκληφθεί κατά τρόπο λανθασμένο. Μοναδικός σκοπός των δηλώσεών μου ήταν να ενημερωθεί η κοινή γνώμη ότι οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σε καμιά περίπτωση, ήθελα ή επιδίωξα να παρέμβω σε οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία. Οι δηλώσεις μου ήταν γενικές και δεν αφορούσαν καμία συγκεκριμένη εκκρεμούσα ή μη υπόθεση.

Εκφράζω τον πλήρη σεβασμό μου στα δικαιώματα των οποιωνδήποτε κατηγορουμένων ή υπόπτων προσώπων, οι οποίοι μάλιστα καλύπτονται από το τεκμήριο της αθωότητας και το οποίο επίσης σέβομαι. Σέβομαι πλήρως τις δικαστικές διαδικασίες και ουδέποτε επιδίωξα ή προσπάθησα να παρέμβω σε αυτές ή να τις επηρεάσω με έμμεσο τρόπο ή και ακόμα με οποιοδήποτε τρόπο. Λυπούμαι πραγματικά γιατί οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν και αποδόθηκαν σε αυτές οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία παρά από αυτή την οποία σας έχω αναφέρει. Για όλα αυτά προτίθεμαι να στείλω επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα όπου απευθύνεται η επιστολή των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και να την κοινοποιήσω στους δικηγόρους οι οποίοι την υπογράφουν».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο ίδιος βλέπει να υπάρχουν αλλότρια κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη επιστολή και αν θεωρεί ότι θέλουν να πλήξουν το πρόσωπο του, ο κ. Νικολάου δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση, εξηγώντας πως δεν νομίζει να έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι οι δραστηριότητες που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ανακριτική ομάδα που διερευνά την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας έχουν ενοχλήσει κάποιους, ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν θεωρεί ότι έχει ενοχληθεί οποιοσδήποτε και δεν έχουν καμία σχέση όλα αυτά. «Λυπούμαι γιατί μια συγκεκριμένη δήλωση έχει εκληφθεί κατά τρόπο λανθασμένο και δεν είναι αυτό το μήνυμα που ήθελα να δώσω. Αυτό έχει μόνο σημασία», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις