ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν κατά της τρομοκρατίας

28/01/2016

Τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί υπό τον κίνδυνο τρομοκρατικού κτυπήματος και την απόσπαση στελεχών της Εθνικής Φρουράς στην Αστυνομία για το σκοπό αυτό, συζήτησαν, σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Αμυνας, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας,

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Νικολάου ανέφερε:

«Ενημερώσαμε την Επιτροπή Άμυνας για τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψη της απειλής την οποία διέρχεται όλη η ΕΕ, της τρομοκρατίας. Έχουμε λάβει μέτρα σε διάφορα σημεία, που πιθανόν να υπάρχει κίνδυνος και ειδικότερα στα αεροδρόμια», υπενθυμίζοντας ότι 120 στελέχη της Εθνικής Φρουράς έχουν ενταχθεί με απόσπαση στην Αστυνομία και εκτελούν στα πλαίσια των μέτρων αυτών ειδικά καθήκοντα.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι η παραμονή των στελεχών αυτών στην Αστυνομία αξιολογείται με βάση την εκτίμηση του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι επί του παρόντος οι αξιολογήσεις καταδεικνύουν ότι το μέτρο αυτό θα συνεχιστεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για το τρίμηνο που ξεκίνησε από τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι τα μέλη της Εθνικής Φρουράς που έχουν αποσπαστεί στην Αστυνομία εργάζονται με βάση το ωράριο και τον τρόπο που έχει καθοριστεί για την άσκηση των καθηκόντων των μελών της Αστυνομίας, που στελεχώνουν τα αντίστοιχα σημεία, αναφέροντας ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι όπως εκτός από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν συνεπεία της απόσπασης των στελεχών αυτών στην Αστυνομία, να έχουν και τα αντίστοιχα ωφελήματα που έχουν τα μέλη της Αστυνομίας. Μόλις συγκεκριμενοποιηθούν αυτά τα ωφελήματα θα γίνει σχετική ενημέρωση και του Υπουργείου Οικονομικών, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο γίνονται σκέψεις για απόσπαση και άλλων στελεχών, ο κ. Νικολάου απάντησε ότι επί του παρόντος δεν γίνονται τέτοιες σκέψεις και οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα αξιολογηθεί από το επίπεδο κινδύνου, προς το παρόν τα μέτρα παραμένουν όπως έχουν καθοριστεί.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως