Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος

14/12/2015

Θέματα που αφορούν την πρόληψη και την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, συζήτησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος κ. Σταύρο Κοντονή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι με τον κ. Κοντονή «ανταλλάξαμε εμπειρίες και εμπειρογνωμοσύνη καθόσον αφορά τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν είτε αυτά είναι προληπτικά, είτε και κατασταλτικά. Συζητήσαμε για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων προληπτικών μέτρων, προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης, των οποίων την ευθύνη για την προώθησή τους θα αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), σε συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό, και επιπρόσθετα συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη και την καταστολή της βίας όπως αυτή προνοείται και στη δική μας νομοθεσία».

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι υπήρξε πλήρης ταύτιση των απόψεων όσον αφορά τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν, και συμφωνήθηκε όπως οι δύο Κυβερνήσεις ανταλλάξουν εμπειρίες και δυνατότητες, ούτως ώστε ο θεσμός αυτός να ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, αλλά και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες του θεσμού του επιτηρητή στα γήπεδα. «Συζητήσαμε ειδικότερα την εφαρμογή του θεσμού του επιτηρητή των γηπέδων. Το πώς δηλαδή ουσιαστικά εμείς καταφέραμε να βγάλουμε την Αστυνομία από τα γήπεδα και πώς έχουν αναλάβει αυτά τα καθήκοντα και άλλα πολλά οι επιτηρητές των γηπέδων, ποιός είναι ο ρόλος τους, πώς έχει συγκροτηθεί αυτός ο θεσμός, η εκπαίδευση που έχει γίνει, οι αρμοδιότητές τους και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Υφυπουργός για να γνωρίσει καλύτερα το αντικείμενο αυτό, τον θεσμό δηλαδή, για να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα. Και εμείς δεν έχουμε βρει από μόνοι μας αυτόν τον θεσμό, από κάπου αλλού έχουμε αντλήσει όλη αυτή την πληροφόρηση και έχουμε προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα», σημείωσε.

Υπογράμμισε δε ότι «η προσπάθειά μας είναι να παράσχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα. Είχαμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε αυτή τη συζήτηση γενικότερα επί των θεμάτων, το πώς δηλαδή ουσιαστικά μπορούμε να προσφέρουμε αυτό στους φιλάθλους, ποια είναι τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν, αλλά και γενικότερα ποια είναι η αντιμετώπιση την οποία πρέπει να έχουν, ακόμη και για την ασφάλεια των ίδιων των γηπέδων έχουμε συζητήσει. Μπορώ να πω ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, η οποία μάλιστα άφησε πολλές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ μας, με σκοπό να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις αρχές των χωρών μας για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτή την υποχρέωση. Η ασφάλεια στα γήπεδα είναι ασφάλεια όλων μας, όχι μόνο των Υπουργών, αλλά και των Αρχών, αλλά και των ίδιων των παραγόντων. Συνεπώς, σε αυτή την προσπάθεια έχει τεράστια σημασία ακόμη και οι ομάδες μας να συνεργάζονται γι’ αυτόν τον σκοπό».

Ο κ. Κοντονής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και την Πρόεδρο του ΚΟΑ για την πολύτιμη βοήθεια την οποία προσφέρουν σε θέματα τεχνογνωσίας σημείωσε ότι η σημερινή συζήτηση ήταν απολύτως εποικοδομητική και ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Τόνισε, επίσης, ότι «το θέμα του αθλητισμού συνάδει άμεσα με το ζήτημα της ασφάλειας των γηπέδων και των ανθρώπων, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το κοινωνικό γεγονός. Θα έλεγα και με τον πολιτισμό διότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί και εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε όχι μόνο την ευνομία στα γήπεδα, αλλά και ένα υψηλό αίσθημα πολιτισμού για τους εργαζόμενους που είναι οι αθλητές, αναφέρομαι στον επαγγελματικό αθλητισμό, και τους φιλάθλους, οι οποίοι με ασφάλεια πρέπει να παρακολουθούν αυτούς τους αγώνες. Η βοήθεια, την οποία η μια Κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει στην άλλη, είναι πολύτιμη και στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, στο οποίο θα προβούμε αύριο με τον ΚΟΑ μπορεί να διευθετήσει πάρα πολλά προβλήματα. Μετά από αυτήν τη συζήτηση είμαι αισιόδοξος ότι παθογένειες, τις οποίες αντιμετωπίζαμε και οι οποίες δυσκόλευαν επί μονίμου βάσεως τις προσπάθειές μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο γρήγορα προς όφελος των φιλάθλων και των αθλητών».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις