Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Μήνυμα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2017 

22/12/2016

Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων φέρνει στις καρδιές όλων αισθήματα θάρρους, πίστης και δύναμης, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τις νέες γενεές.

Έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι ενωμένοι, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους και τα οράματα του κυπριακού λαού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, να εργαστούμε για την επανένωση της πατρίδας μας με την επίτευξη μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Κυπρίων. Για να ζούμε σε μια επανενωμένη πατρίδα, μακριά από εξαρτήσεις, που θα θέσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και εξελισσόμενου κράτους, ώστε να έχουν προοπτική οι νέες γενιές.

Βασική προτεραιότητα των δυνάμεων ασφαλείας του τόπου είναι να εργάζονται με μοναδικό σκοπό την προστασία του πολίτη, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές όπου ο φόβος της τρομοκρατικής απειλής ανά το παγκόσμιο έχει γίνει πιο έντονος. Ο αγώνας για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος, για αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης του πολίτη, για εμπέδωση της αξιοκρατίας εντατικοποιείται καθημερινά από τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία έχουν χρέος να προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή και διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Εορτάζοντας φέτος τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέου χρόνου, ας επιδείξουμε ορθή οδική συμπεριφορά και με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τον καθένα μας, να προστατεύσουμε το πολύτιμο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Φέτος, ας μην επιτρέψουμε οι στιγμές οικογενειακής και προσωπικής ευτυχίας να χαθούν στην άσφαλτο λόγω απερισκεψίας και να επιστρέψουμε όλοι στους οικείους μας ασφαλείς.

Μέσα από το θαύμα του γέννησης του Θεανθρώπου, ας οραματισθούμε ένα καλύτερο και πνευματικότερο αύριο, συνεχίζοντας την πολύμορφη και πολυεπίπεδη κοινωνική μας προσφορά στον αγώνα της πολιτείας για παροχή ασφάλειας και ευημερίας στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Ας κτίσουμε μία κοινωνία αγάπης και δικαιοσύνης, αναζητώντας τις υψηλές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία, χαρές και ευτυχία να συντροφεύουν εσάς και τις οικογένειές σας, σε μια νέα χρονιά γεμάτη θετικές προοπτικές και αισιοδοξία!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ένα Δημιουργικό 2017!


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις