Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Οι προαγωγές στην Αστυνομία έγιναν με πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου

13/01/2017

Με αφορμή τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από κάποιους σε σχέση με τις πρόσφατες προαγωγές που έγιναν στο Αστυνομικό Σώμα, στο πλαίσιο επανεξέτασης προαγωγών οι οποίες ακυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο ως αναιτιολόγητες, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία λειτούργησαν κατά τρόπο ώστε να συμμορφώνονται πλήρως με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπογραμμίζεται ότι οι προαγωγές έγιναν με βάση τα νομοθετημένα κριτήρια, τα οποία προάγουν την πολιτική της αξιοκρατίας, δίδοντας κίνητρο στα μέλη του Σώματος να εργαστούν για την ανέλιξή τους βάσει της απόδοσης, της εκπαίδευσης και της πείρας τους. Συνεπώς, απορρίπτουμε τους οποιουσδήποτε άλλους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι ξένοι στην πολιτική μας, καθώς εφαρμόζουμε μια νέα πολιτική, η οποία δίνει την ελπίδα στα μέλη που εργάζονται με σκοπό την αναδόμηση και τον εκσυγχρονισμό του Σώματος.

Τονίζω, επίσης, ότι δόθηκε για πρώτη φορά εκτενής αιτιολόγηση για τις επιλογές που έγιναν, οι οποίες βασίστηκαν μόνο στα κριτήρια αξιολόγησης που καθορίζονται στο νόμο. Εν αντιθέσει με πρακτικές του παρελθόντος που οδηγούσαν σε προαγωγές που ακυρώνονταν δύο με τρεις και τέσσερις ακόμα φορές, γιατί εφαρμοζόταν η πολιτική να επαναλαμβάνονται οι ίδιες επιλογές, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Επαναλαμβάνω, για άλλη μια φορά, ότι αντί κάποιοι να επιμένουν εκδίδοντας ανακοινώσεις υπό μορφή καταγγελίας στους πολίτες, θα ήταν ωφέλιμο να συζητήσουν με το Υπουργείο τους όποιους προβληματισμούς έχουν, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να διορθωθεί το φαινόμενο που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις αναξιοκρατικές προαγωγές που κατέληγαν να περιθωριοποιούν τα άξια και ικανά στελέχη της Αστυνομίας.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης