Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για το θέμα κατάθεσης Βγενόπουλου

10/03/2015

Κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι μετά τη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία αποφασίστηκε ότι θα κληθεί ξανά ο κ. Βγενόπουλος για κατάθεση στην Κύπρο και ότι αν δεν το πράξει ίσως εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου ανέφερε: «Κάποια στιγμή σίγουρα θα πρέπει να κληθεί και ο κ. Βγενόπουλος για να δώσει κατάθεση. Η Νομική Υπηρεσία, η οποία αξιολογεί το μαρτυρικό υλικό, θα κρίνει πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κληθεί ο κ. Βγενόπουλος και ο οποιοσδήποτε εμπλέκεται σ' αυτές τις υποθέσεις, που σχετίζονται με την οικονομία, για να δώσει κατάθεση. Η σωστή τακτική - δεν καλείται εκ των προτέρων για να καταθέσει πρόσωπο εναντίον του οποίου θέλουμε να διερευνήσουμε κάποια ζητήματα. Συνήθως καλείται στη δεδομένη στιγμή όταν θα έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία εκείνα για τα οποία θα ήθελαν κάποιες απαντήσεις από τον ίδιο».

Ερωτηθείς εάν αυτή τη στιγμή υπάρχουν αυτά τα στοιχεία για να προχωρήσουν στο να τον καλέσουν να καταθέσει, είπε ότι δεν μπορεί να κρίνει εάν θα γίνει άμεσα. «Η Νομική Υπηρεσία θα κρίνει πότε θα γίνει αυτό και αν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επιβάλλουν, στη δεδομένη στιγμή, να κληθεί και ο κ. Βγενόπουλος για να δώσει κατάθεση. Από εκεί και πέρα εάν δεν ανταποκριθεί για να δώσει κατάθεση θα αξιοποιηθούν τα νόμιμα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας, όπως είναι και το ευρωπαϊκό ένταλμα», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να έρθει ο ίδιος στην Κύπρο ή εάν θα πρέπει να μεταβούν οι ανακριτές στην Ελλάδα ή οπουδήποτε βρίσκεται για να του πάρουν κατάθεση, είπε ότι αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να εξεταστεί – δεν καθορίζεται από οποιαδήποτε νομοθεσία ως αποκλειστική επιλογή – και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις που θα διευκολύνουν το ανακριτικό έργο.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις