Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για το θέμα της φρούρησης εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων

16/06/2016

Κληθείς να αναφερθεί σήμερα στη θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναφορικά με το θέμα της φρούρησης εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΕΛΑΜ και Κίνημα Αλληλεγγύης, ο κ. Ιωνάς Νικολάου δήλωσε:
«Το κράτος έχει παραχωρήσει φρουρές σε αρχηγούς κομμάτων, αξιολογώντας προηγουμένως την επικινδυνότητα, τα θέματα ασφάλειας τους. Στη βάση αυτών των αξιολογήσεων τους έχει παραχωρηθεί αριθμός μελών της Αστυνομίας, οι οποίοι ανέλαβαν την ασφάλειά τους. Από ό,τι πληροφορήθηκα έχει σταλεί στον Αρχηγό επιστολή από το ΕΛΑΜ, το οποίο θέτει κάποια ζητήματα, χωρίς να κάνει ειδική αναφορά ότι επιθυμεί να του παραχωρηθεί ασφάλεια. Τα θέματα που θέτει θα αξιολογηθούν, όπως θα αξιολογηθούν και για την περίπτωση του Κινήματος Αλληλεγγύης και αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για κάθε ένα από τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά και των άλλων προσωπικοτήτων στις οποίες παραχωρείται ασφάλεια.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής: Η παραχώρηση μελών της Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτικών προσωπικοτήτων και των αρχηγών των κομμάτων, δεν είναι προνόμιο, ούτε μπορεί να θεωρείται ότι είναι δικαίωμα, ούτε μπορεί πάντα να συνδέεται με έναν συγκεκριμένο αριθμό. Συνδέεται μόνο με τις ανάγκες που απαιτούνται για σκοπούς της ασφάλειας τους. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε συνεννοηθεί με τον Αρχηγό Αστυνομίας να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση των κινδύνων που μπορεί να διατρέχει οποιαδήποτε πολιτική προσωπικότητα, ακόμη και εάν πρόκειται για διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στην Κύπρο στις οποίες παρέχουμε ασφάλεια, είτε εάν πρόκειται για πολιτικές προσωπικότητες, αξιωματούχους, αρχηγούς κομμάτων και άλλους».
Ο κ. Νικολάου υπογραμμίζοντας την σημασία της προσφερόμενης ασφάλειας σημείωσε ότι έχουν συνεννοηθεί με τον Αρχηγό τα μέλη της Αστυνομίας που παραχωρούνται για το σκοπό αυτό, να υποβάλλονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε εκπαίδευση επί θεμάτων ασφάλειας προσωπικοτήτων. «Η παραχώρηση αυτών των μελών της Αστυνομίας γίνεται για σκοπούς ασφάλειας και όχι για την εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε άλλων αναγκών», επανέλαβε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης