Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την έναρξη λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας του Κρατικού Αρχείου

31/03/2015

Σε δηλώσεις του, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ανακοινώσε την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του Κρατικού Αρχείου, αναφέροντας: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών από ερευνητές αλλά και από όλους τις πολίτες, ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του Κρατικού Αρχείου. Πρόκειται για μια πλούσια ιστοσελίδα, με υλικό που σκιαγραφεί την ιστορία του τόπου από το 1878, ενώ επιτρέπει την ηλεκτρονική πρόσβαση σε ιστορικές συλλογές.

Μελετώντας το Ευρετήριο Αρχειακών Συλλογών, ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τις διάφορες συλλογές που φυλάσσονται στο Κρατικό Αρχείο, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνεται και επιτυγχάνεται η ηλεκτρονική πρόσβαση. Ο πολίτης πλέον υποβάλλει διαδικτυακά τα αιτήματα έρευνας και αντιγραφής αρχείων και επισκέπτεται το Κρατικό Αρχείο, μόνο για την καθαυτή μελέτη των αρχείων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας αυτή τη χρονική στιγμή, όπου είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα τις ΕΟΚΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προχώρησε στη δημοσιοποίηση, στο διαδικτυακό χώρο του Κρατικού Αρχείου, των Ευρετηρίων τις αρχειακής συλλογής «Φυλλάδια ΕΟΚΑ», ως οφειλόμενο σεβασμό προς τους νεκρούς ήρωες του αγώνα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έχει πλήρη συνείδηση της μεγάλης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας της συλλογής της ΕΟΚΑ ως παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές».

Σημείωση: Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση έχει τον τίτλο “Η Κύπρος και το Όνειρόν της”, αντίτυπο φωτογραφικής εικόνας του Ι. Π. Φώσκολου και τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο κατά την Κυπριακή Έκθεση του 1901 στην Αθήνα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης