Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σε σχέση με τους συνεργάτες Α. Βγενόπουλου

12/05/2016

Έχοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα στάση που έχει τηρήσει ο κ. Βγενόπουλος στη προσπάθεια του να αποτρέψει τόσο την εκτέλεση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, όσο και τις ακολουθούμενες ανακριτικές διαδικασίες στη Κύπρο, δεν μας εκπλήσσει το τελευταίο του εγχείρημα να επιδιώξει πολιτικές παρεμβάσεις με σκοπό να αποτρέψει την έκδοση των συνεργατών του στις κυπριακές αρχές, ώστε να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου σε εναντίον τους εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία. Ούτε βέβαια θα αποτελέσουν έκπληξη οι οποιεσδήποτε ενέργειες που θα ακολουθήσουν όσο ο κλοιός των ανακρίσεων θα στενεύει όλο και περισσότερο.

Επισημαίνεται ότι, παρά τις οποιεσδήποτε προσπάθειες καθυστέρησης, αρχικά των ανακρίσεων και τώρα της δικαστικής διαδικασίας, οι ανακριτικές διαδικασίες θα συνεχιστούν έως την πλήρη ολοκλήρωση τους και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανατραπούν από τέτοιες ενέργειες, μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων τα ύποπτα πρόσωπα που εμπλέκονται στις υποθέσεις που αφορούν την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ως η αρμόδια αρχή είχε προβεί και συνεχίζει να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαβήματα προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές ώστε να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης των φυγόδικων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, οι οποίοι παρέλειψαν να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά και τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς συμπλήρωση των σχετικών ανακρίσεων.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις