Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο ΥΔΔΤ στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

07/07/2015

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναχωρεί αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου, 2015 για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (9-10/7/2015).

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου θα συζητηθεί η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και αρχών επιβολής του νόμου, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για σκοπούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και η προστασία των πολιτών και των πληροφοριών από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ειδικότερα όταν αυτές πραγματοποιούνται σε κρίσιμες υποδομές του κράτους.

Επίσης, θα συζητηθεί η πρόταση Οδηγίας για την εφαρμογή ποινικών κυρώσεων για την αποτελεσματική καταπολέμηση της απάτης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, καθώς επίσης και η πρόταση Κανονισμού για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων αυτών.

Τέλος, οι Υπουργοί θα συζητήσουν την αναθεώρηση του Κανονισμού Βρυξέλλες ΙΙ αναφορικά με τη δικαιοδοσία, αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε οικογενειακές υποθέσεις και υποθέσεις γονικής μέριμνας.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της ΕΕ κ. Βασίλειο Σκουρή.

Ο κ. Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 11 Ιουλίου.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις