Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Επιβάλλεται η συλλογική συνδρομή για να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για το νέο πρωτάθλημα

29/05/2015

«Στόχος μας είναι την περίοδο που ακολουθεί, των τριών μηνών μέχρι το νέο πρωτάθλημα, να επιδιώξουμε τη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να αρχίσει και να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα με μεγαλύτερες συνθήκες ασφάλειας από ό,τι το προηγούμενο», δήλωσε σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με την Επιτροπή των Επιτηρητών Σταδίων.

Επαναλαμβάνοντας την επιδίωξή αυτή, όπως είχε τονίσει και στο πλαίσιο της Γιορτής του Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι χωρίς τη συλλογική συνδρομή, δεν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για το νέο πρωτάθλημα. «Θα πρέπει ο καθένας να αξιολογήσει τη δική του συνεισφορά – η Αστυνομία να δει τα δικά της λάθη, η ΚΟΠ τα δικά της και τα Σωματεία τα δικά τους λάθη – και στα πλαίσια της κοινής συνεργασίας θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίσουν καλύτερα την παρουσία των φιλάθλων και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στα πλαίσια της απαιτούμενης αθλητοπρέπειας», επεσήμανε.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή σύσκεψη με την Επιτροπή, η οποία εκ του Νόμου ορίζεται ως η αρμόδια για τα θέματα των Επιτηρητών, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να γίνει αξιολόγηση από πλευράς της Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα συνέδραμαν οι Επιτηρητές στην προσπάθεια να υπάρχει ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους. «Συζητήθηκε η μέχρι σήμερα παρουσία, εντοπίστηκαν κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν, οι ελλείψεις ή παραλείψεις, και η Επιτροπή ανέλαβε να ετοιμάσει μια έκθεση αξιολόγησης εντός των επόμενων δύο βδομάδων, που θα αφορά τόσο τους ελέγχους κατά την είσοδο στο γήπεδο, όσο και κατά την παραμονή των φιλάθλων στις κερκίδες, καθώς και τα όποια άλλα θέματα σχετίζονται με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που απονέμονται στους Επιτηρητές», είπε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να καταστεί ο θεσμός του Επιτηρητή πιο αποτελεσματικός, με μεγαλύτερη συνεισφορά στην προσπάθεια να έχουμε ασφάλεια στα γήπεδα. «Θέλουμε να εφαρμόσουμε τον θεσμό των επιτηρητών, στο βαθμό που εφαρμόζεται σε άλλες προηγμένες χώρες όσον αφορά την ασφάλεια στα γήπεδα γιατί πιστεύουμε ότι η δική τους παρουσία μπορεί να είναι πιο καθοριστική από την παρουσία της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι επισημαίνοντας τα προβλήματα, τις εισηγήσεις και παρατηρήσεις από μέρους της Επιτροπής, θα γίνουν συναντήσεις με την ΚΟΠ, τα Σωματεία και την Αστυνομία, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία όλων, στην προσπάθεια να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας από αυτές που είχαμε κατά το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός έστειλε το μήνυμα ότι προσπάθεια όλων πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση και επισήμανε ότι «δυνατότητες για βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και καλύτερες συνθήκες παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα πάντοτε θα υπάρχουν, όταν βασική επιδίωξή μας είναι να βλέπουμε στα γήπεδα οικογένειες, να βλέπουμε τους γονείς με τα παιδιά τους να χαίρονται το αγαπημένο τους άθλημα, και όχι αυτούς τους ολίγους που με τις συμπεριφορές τους και τις τακτικές που ακολουθούν, δυστυχώς, έχουν καταφέρει να αποκλείσουν πολλές οικογένειες από τα γήπεδα».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις