Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου αναφορικά με την ανέγερση νέων φυλακών

12/11/2015

Κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει το θέμα της ανέγερσης νέων Φυλακών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου ανέφερε: «Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί για την ανέγερση νέων Φυλακών είναι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και για το σκοπό αυτό απαιτείται να διεξαχθεί μελέτη βιωσιμότητας του έργου, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως όλες σχεδόν οι φυλακές που ανεγείρονται σε όλο τον κόσμο ακολουθούν την ίδια μέθοδο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Από τον περασμένο μήνα έχουμε βγει σε προσφορές για να εξασφαλίσουμε υπηρεσίες συμβούλου, ο οποίος θα αξιολογήσει όλα τα ενδεχόμενα στα πλαίσια της μελέτης βιωσιμότητας, περιλαμβανομένου αν η επιλογή του χώρου ανέγερσης θα είναι σε περιοχή της Λευκωσίας ή αν θα ανεγερθούν στον ίδιο χώρο που βρίσκονται σήμερα οι Φυλακές, με στόχο να αξιοποιηθούν κάποιες από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, για σκοπούς συναφείς με τη λειτουργία των σωφρονιστικών προγραμμάτων των Φυλακών. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του συμβούλου και βάσει της μελέτης που θα διεξάγει, θα προχωρήσουμε στην ορθή επιλογή του χώρου».

Ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι δεν έχει ανασταλεί η προώθηση του έργου, σχολιάζοντας ότι οι τωρινές εγκαταστάσεις των Κεντρικών Φυλακών είναι της δεκαετίας του 1890 και έχουν γίνει μετατροπές και ανεγερθεί νέες πτέρυγες κατά καιρούς, ενώ αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα για να λειτουργήσει ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα. «Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα το οποίο να σωφρονίζει τους κρατούμενους στις φυλακές, κατά τρόπο που να περιορίζονται οι περιπτώσεις κρατουμένων που επιστρέφουν στις φυλακές, θα πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες εγκαταστάσεις που να επιτρέπουν την εφαρμογή σύχρονων προγραμμάτων σωφρονισμού», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις