Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στη ΜΜΑΔ

03/09/2013

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα τη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), όπου παρακολούθησε αποσπάσματα από την εκπαίδευση των αντιοχλαγωγικών ομάδων των επαρχιών.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΜΜΑΔ που έλαβαν μέρος σε αυτή την εκπαίδευση, ο κ. Υπουργός είπε:

«Η σημερινή συνάντησή μας είναι μια συνέχεια της προηγούμενης που είχαμε τον περασμένο Ιούνιο, τουλάχιστο με εκείνους οι οποίοι μετείχαν κατά την εκπαίδευση των αντιοχλαγωγικών ομάδων από τις επαρχίες. Η προσπάθειά μας είναι μέσα από την εκπαίδευση να αυξήσουμε την ικανότητά μας για επιχειρησιακή δράση και αντιμετώπιση κάποιων μορφών αντίδρασης, κυρίως κοινωνικής αντίδρασης, που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται λίγο πιο συχνά στον τόπο μας, λόγω των κοινωνικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία».

Και συνέχισε: «Όμως, εκείνο που θέλω να επισημάνω και αυτό που με ικανοποίηση διαπιστώνω μέσα από την εκπαίδευσή σας, είναι ότι η αντίδραση στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων βασίζεται όχι στη άσκηση βίας αλλά στην απόκρουση και στη σύλληψη εκείνων οι οποίοι παραβιάζουν το νόμο. Είδα με ικανοποίηση να γίνονται ασκήσεις σε θέματα σύλληψης και διαπίστωσα ξεκάθαρα, και αυτό οφείλουμε να μάθουμε όλοι, είναι ότι η σύλληψη γίνεται με τρόπο που δεν συνοδεύεται με την άσκηση βίας. Όπως, επίσης, και με την απόκρουση κάποιων οι οποίοι θέλουν να ενεργήσουν ή να εισέλθουν σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο».

«Βλέπετε ότι παρακολούθησα και εμπέδωσα αυτά τα οποία σας έχουν διδάξει», πρόσθεσε, «και θέλω να σας παρακαλέσω όπως αυτά τα έχουμε πάντοτε κατά νου γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε την αποτελεσματικότητά μας αλλά και την ίδια ώρα προστατεύουμε και τους εαυτούς μας. Για μας έχει μεγάλη σημασία, τα μέλη της Αστυνομίας, εσείς οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, να ενεργείτε μεν επιχειρησιακά και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις διάφορες καταστάσεις αντίδρασης, αλλά και την ίδια ώρα να έχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας, γιατί μέλημά μας και ενδιαφέρον μας είναι και θα είναι πάντοτε η προστασία των μελών μας. Δεν θέλουμε ούτε θύματα να θρηνήσουμε ούτε τραυματίες να έχουμε. Θέλουμε να ασκούμε απλά το καθήκον μας μέσα σε συνθήκες ασφάλειας. Και αυτή θα είναι πάντοτε η δική μας προσπάθεια».

Καταλήγοντας είπε: «Θέλω να σας συγχαρώ για την παρουσία σας, τη συμμετοχή σας σε αυτό τον κύκλο εκπαίδευσης, ο οποίος θα συνεχιστεί κατά τις επόμενες μέρες, και θέλω να πιστεύω ότι μέσα από την εκπαίδευση, τον επαγγελματισμό, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις μας έναντι αυτής της κοινωνίας. Αυτό πρέπει να είναι πάντοτε ο στόχος μας, και αυτή πρέπει να είναι και η δική σας προσπάθεια: να έχουμε ένα αστυνομικό περήφανο, ο οποίος να ασκεί τα καθήκοντά του με αποτελεσματικότητα και να μη δέχεται την οποιαδήποτε αμφισβήτηση από τον οποιονδήποτε, για την αποτελεσματικότητά του αλλά και για το σεβασμό τον οποίο επιδεικνύει στον συνάνθρωπό του. Όλα αυτά μπορούν να συνυπάρξουν στα αστυνομικά μας καθήκοντα, αρκεί να είμαστε σωστά εκπαιδευμένοι και με επιμέλεια να ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Μέλημά μας, επανέλαβε τέλος, να ξανακάνουμε την Αστυνομία περήφανη στα μάτια των Κυπρίων. «Κι αυτό θα είναι επιδίωξη κοινή όλων μας, και εμένα ως Υπουργού, και της Κυβέρνησης, αλλά και της ηγεσίας της Αστυνομίας. Γι’ αυτό σε αυτή την προσπάθεια ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και να δείτε ότι τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα θετικά. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και θα είμαστε δίπλα σας», διαβεβαίωσε.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις