Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Διευκρινιστική απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή

06/08/2015

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας Χαραυγή με τίτλο: «Εγκύκλιος για αποκοπές από τους μισθούς», το Υπουργείο επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδέποτε δόθηκαν οδηγίες από το Υπουργείο και ειδικότερα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προς την Αστυνομία αναφορικά είτε με τη χρήση της άδειας ασθενείας για πέραν των 42 ημερών, είτε για αποκοπή μέρους του μηνιαίου μισθού των μελών, εάν αυτά κάνουν χρήση της άδειας αυτής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Οι οδηγίες που αφορούν την άδεια ασθενείας έχουν σταλεί εδώ και καιρό από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού προς όλη τη Δημόσια Υπηρεσία, όπως και στην Αστυνομία. Αντιθέτως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διαβίβασε αίτημα της Αστυνομίας προς το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για εξαίρεσή των μελών του Σώματος από τις αποκοπές μισθών σε περιπτώσεις παράτασης της άδειας ασθενείας μέχρι να ληφθεί απόφαση από το Ιατροσυμβούλιο για έγκριση παράτασης της άδειας πέραν των 42 ημερών, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Κατά κανόνα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε καμία περίπτωση και σε κανένα Τμήμα ή Υπηρεσία της Δημόσιας Υπηρεσίας δεν δικαιολογείται άδεια ασθενείας όταν τα πιστοποιητικά που προσκομίζονται από τον υπάλληλο δεν γίνονται αποδεκτά από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η Αστυνομία δεν αποτελεί εξαίρεση. Συνεπώς, οι οποιεσδήποτε αναφορές στο θέμα αυτό είναι άστοχες και αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη.

Προκαλεί εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι το δημοσίευμα εντοπίζει σκόπιμα και μεμονωμένα το θέμα στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στοχοποιείται για άλλη μια φορά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ότι ενώ το θέμα αυτό αφορά όλη την ευρύτερη Δημόσια Υπηρεσία. Δυστυχώς, τέτοια παραπλανητικά δημοσιεύματα δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται στη συγκεκριμένη εφημερίδα, γεγονός που δεν συνάδει με του κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις