Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου με Πρόεδρο Κινήματος Αλληλεγγύη για συζήτηση των νομοσχεδίων για πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία

07/10/2016

Σε εκτενή ενημέρωση επί των προτεινόμενων νομοσχεδίων για πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, προέβη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, σήμερα, κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη κα Ελένη Θεοχάρους, στο πλαίσιο των επαφών που έχει με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για συζήτηση του θέματος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση, τόσο για τα προτεινόμενα νομοσχέδια, όσο και για τα ειδικότερα προβλήματα διαφθοράς στην Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι έγινε επεξήγηση σειράς μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας έναντι της Αστυνομίας και τα οποία μπορεί να ενεργήσουν προληπτικά, ώστε να υπάρξει μια συνεχής βελτίωση των μελών της Αστυνομίας και γενικότερα της απόδοσης.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα κίνητρα τα οποία προτείνονται για τα μέλη της Αστυνομίας, καθώς και τα κριτήρια πρόσληψης των μελών που αναμένεται να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την ερχόμενη Παρασκευή, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στο Υπουργείο να προκηρύξει τις νέες θέσεις για μέλη της Αστυνομίας που έχουν αποδεσμευτεί από τη Βουλή πρόσφατα.

Η Πρόεδρος του Κινήματος από την πλευρά της ανέφερε: «Είχαμε την χαρά και την τιμή να μας επισκεφθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, όπου συζητήσαμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Υπουργείο και κυρίως το θέμα της διαφθοράς στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δημοκρατίας, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ως Κίνημα από τις προθέσεις του Υπουργού και τις μεθοδεύσεις του για την αντιμετώπιση του ζητήματος και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα νομοσχέδια, τα οποία έχει καταθέσει, αλλά και την διαδικασία να τεθούν σε εφαρμογή για να αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, αυτή τη γάγγραινα που μαστίζει τη δημόσια ζωή του τόπου μας. Αναμένουμε ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με ζήλο και αυταπάρνηση».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις