Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΠΑΒΟ

31/03/2015

Την ανάγκη να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στο να εξαχθούν συμπεράσματα για όλες τις διαστάσεις του φαινομένου της βίας στην οικογένεια, επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο της σημερινής συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ)

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως την εθελοντική πρωτοβουλία βάσει της οποίας λειτουργεί και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΣΠΑΒΟ, εξετάστηκαν τρόποι μέσα από τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί ο Σύνδεσμος, ώστε να ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό στο έργο του, όπως είναι η δυνατότητα να λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας για τα θύματα βίας στην οικογένεια να γίνει επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Συζητήθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν και θα ενισχυθούν οικονομικά οι προσπάθειες του Συνδέσμου, ο οποίος λειτουργεί καταφύγια θυμάτων, σημείωσε.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, μέσω της γραμμής επικοινωνίας με τα θύματα, θα αξιοποιούνται στατιστικά ώστε να μπορεί να γίνει ακριβής διάγνωση του προβλήματος της βίας στην οικογένεια στον τόπο μας. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα στην κυπριακή κοινωνία για το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία που να προσφέρονται στον όποιο μελετητή για να μπορεί να λάβει συγκεκριμένα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, με σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μέσα από μια επιστημονική μελέτη». Ο κ. Νικολάου είπε ότι τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν από τη γραμμή επικοινωνίας του ΣΠΑΒΟ, καθώς και από μια μελέτη που ετοιμάζεται από τον Σύνδεσμο με τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών, όπως είναι τα νοσοκομεία, το Γραφείο Ευημερίας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσω των Σχολείων και η Αστυνομία, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για όλες τις διαστάσεις του προβλήματος.

Περαιτέρω, ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι έχει συμφωνηθεί όπως τα στοιχεία που συλλέγονται προς το παρών να ταξινομούνται σε συγκεκριμένη βάση και με την εξέλιξη της εφαρμογής επικοινωνίας στην εικοσιτετράωρη βάση να συνεχίσουν να τηρούνται, ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το βαθμό στον οποίο υπάρχει το πρόβλημα, κατά πόσον η βία είναι περισσότερο σωματικής ή ψυχολογικής μορφής, καθώς και ποια τα αίτια που την προκαλούν, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτά τα δυσάρεστα φαινόμενα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις