Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ασφάλεια του πολίτη

10/11/2017

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ασφάλεια του πολίτη, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, παρουσιάζοντας, σήμερα, τη λειτουργία του Κεντροποιημένου Συστήματος Συναγερμών της Αστυνομίας. «Κάθε σύγχρονο κράτος που θέλει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών του, πρέπει να προσφέρει στους πολίτες του, πρώτα και πάνω από όλα, ασφάλεια», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη σύνδεση των συστημάτων συναγερμού των υποστατικών με το Κεντροποιημένο Σύστημα Συναγερμών της Αστυνομίας, είπε ότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται ο χρόνος παρέμβασης της Αστυνομίας, δεν χρειάζεται η εμπλοκή του ιδιοκτήτη του υποστατικού, κινητοποιείται άμεσα το πλησιέστερο περιπολικό και επιτυγχάνεται μείωση του κοινού και σοβαρού εγκλήματος.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου για την αντιμετώπιση και μείωση του κοινού και σοβαρού εγκλήματος, εφαρμόστηκε ο θεσμός της κοινοτικής αστυνόμευσης, με αύξηση των αστυνομικών της γειτονιάς σε 76 μέλη, και των Παρατηρητών της Γειτονιάς (που σήμερα φθάνουν τους περίπου 90,000). Παράλληλα, σημείωσε, μέσα από τις συντμήσεις τμημάτων ενισχύθηκαν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής και η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, ενδυναμώνοντας τη σχέση του Σώματος με τον πολίτη. Τόνισε, επίσης, ότι με την απαλλαγή των αστυνομικών από γραφειακής φύσεως καθήκοντα, την αύξηση επιχειρησιακών δράσεων της Αστυνομίας, την ενίσχυση μηχανοκίνητων και πεζών περιπολιών, τη χαρτογράφηση εγκλήματος για στοχευμένη πρόληψη και αντιμετώπισή του, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αστυνόμευσης, την υιοθέτηση του road-policing από το 2013, και την εφαρμογή μεθόδων έξυπνης αστυνόμευσης smart policing, έχει επιτευχθεί η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.


Σχετικά Αρχεία:
 Κεντροποιημενό_Σύστημα_Συναγερμών.ppsx

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης