Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Για την αναγκαιότητα αναθεώρησης των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις συζήτησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και του Οργανισμού REACTION

14/02/2017

Στη συμφωνία που υπήρξε με εκπροσώπους του Οργανισμού REACTION – Youth for the Prevention και εκπροσώπους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας υπέρ της αναθεώρησης των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις, ώστε να καταστούν παραδειγματικές και να επενεργήσουν προληπτικά, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου ανέφερε:

«Συζητήσαμε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και ειδικότερα, τα θέματα ασφάλειας των μοτοσικλετιστών, τόσο για την ασφάλειά τους στους δρόμους όσο και για την εκπαίδευσή τους και τις δυνατότητες που έχουν να αξιολογούν από μόνοι τους τον κίνδυνο. Πρέπει να επισημάνω ότι λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται διάφορα μέτρα πρόληψης των τροχαίων παραβάσεων και ειδικότερα μέτρα που συνδέονται με συμπεριφορές που σχετίζονται με τα αίτια πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι στα πλαίσια της συζήτησης προέκυψε ταύτιση απόψεων ότι ο Κύπριος οδηγός δεν επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό στους οδηγούς μοτοσυκλετών και ποδηλάτων. «Δεν μάθαμε, δυστυχώς, να επιδεικνύουμε σεβασμό στους γύρω μας και η αιτία αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη στην πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων με την εμπλοκή μοτοσικλετιστών», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, επεσήμανε, εντοπίσαμε συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να συμβάλουν στη προφύλαξη των οδηγών μοτοσυκλέτας, όπως για παράδειγμα, οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, η λήψη μέτρων που θα καταστήσουν τους δρόμους πιο φιλικούς για τους μοτοσικλετιστές, καθώς και η εφαρμογή συγκεκριμένων προδιαγραφών για τον εξοπλισμό ασφάλειας των μοτοσικλετιστών.

Επίσης, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και συγκεκριμένα το ζήτημα της αύξησης των ποινών για τροχαία αδικήματα. «Και ο Σύνδεσμος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις, θεωρώντας αναγκαία την αναθεώρηση ώστε οι ποινές να καταστούν παραδειγματικές και να επενεργήσουν προληπτικά όσον αφορά τις παραβάσεις. Πρόκειται για ένα στόχο με τον οποίο συμφωνούν πλήρως οι μοτοσικλετιστές και για τον οποίο ο Οργανισμός REACTION εξέφρασε τη δική του υποστήριξη και ετοιμότητα στην προώθηση του», πρόσθεσε. Στα πλαίσια αυτά, κατέληξε, το Υπουργείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί μαζί τους και θα υπάρξει συνεχής επαφή και διάλογος ώστε να μπορέσουμε να επιφέρουμε τις αλλαγές που είναι αναγκαίες για να περιοριστούν οι τροχαίες παραβάσεις, τα τροχαία δυστυχήματα και ιδιαίτερα τα θανατηφόρα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης