Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τις δράσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος

12/06/2015

Η υπόθεση της αποτροπής της απόπειρας τριπλής δολοφονίας, χθες, από την Αστυνομία, δεν είναι άσχετη με τον τρόπο που Αστυνομία μεθοδικά έχει λειτουργήσει αυτή την περίοδο, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, κληθείς να σχολιάσει την επιτυχία της Αστυνομίας στην Επαρχία Λάρνακας.

Και πρόσθεσε: «Από της ανάληψης των καθηκόντων μας, καθορίσαμε συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, αφού είχαμε διαπιστώσει ότι αυτό είναι πια βίαιο, κερδοσκοπικό και ότι δραστηριοποιείτο σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι ο ηλεκτρονικός τζόγος, η παροχή υπηρεσιών προστασίας, τα ναρκωτικά, η εμπορία προσώπων. Δώσαμε προτεραιότητα σε συγκεκριμένους τομείς και τάξαμε ως βασικό μας στόχο να περιορίσουμε τις δυνατότητες του οικονομικού οφέλους που μπορεί να είχε το οργανωμένο έγκλημα από αυτής της μορφής δραστηριότητες. Γι’ αυτό καταφέραμε μέσα από συνεχείς επιχειρήσεις να μειώσουμε τον αριθμό των υποστατικών τζόγου από 190 σε μόλις 16, τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από συνεχείς επιχειρήσεις, οι οποίες είναι κατά 8 με 10 φορές περισσότερες των προηγούμενων χρόνων».

Περαιτέρω, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι έγιναν σημαντικές κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών, φυτών κάνναβης και κοκαΐνης, ενώ ταυτόχρονα είχαμε σημαντικές επιχειρήσεις με πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά την εμπορία προσώπων. «Ουσιαστικά πετύχαμε αποτελεσματική αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, περιορίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις δυνατότητες του, και έχοντας υπό στενή παρακολούθηση τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται φτάσαμε στα σημερινά αποτελέσματα», επεσήμανε. Συνεπεία αυτής της συστηματικής μεταχείρισης, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε σωστή πληροφόρηση, είπε, προσθέτοντας ότι με την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, διαχειριστήκαμε τον φόβο που επισύρει το οργανωμένο έγκλημα στον πολίτη και έχουμε πληροφόρηση, η οποία μέσα από τη σωστή ανάλυση αξιοποιείται και έχει αποτελέσματα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις