Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με συνάντηση που είχε με το Γενικό Εισαγγελέα για δράση ρατσιστικών οργανώσεων

24/09/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη, με τον οποίο συζήτησε τα στοιχεία που παρέλαβε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού και αφορούν στις καταγγελίες περί μετατροπής κατασκηνώσεων σε «πεδία στρατιωτικών ασκήσεων».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως έδειξε τις φωτογραφίες στον Γενικό Εισαγγελέα και συζήτησε μαζί του το τι πρέπει να διερευνηθεί: «Θα συζητήσω το θέμα σήμερα ή το αργότερο αύριο και με την Αστυνομία, όπου θα παραδώσω τις φωτογραφίες αυτές και, έχοντας υπόψη και τα όσα έχω συζητήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα, θα γίνουν οι ανάλογες υποδείξεις ούτως ώστε να γίνει πλήρης διερεύνηση των ζητημάτων τα οποία προκύπτουν από πιθανή δράση κάποιων προσώπων που φαίνονται στις φωτογραφίες. Υπάρχουν ζητήματα προς διερεύνηση και τα οποία θα διερευνήσουμε, όπως έχω δεσμευτεί δημόσια, πλήρως και με ταχύτητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει οποιαδήποτε ανοχή σε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους: «Σίγουρα, όμως, κάθε περίπτωση πρέπει να διερευνάται στα πλαίσια του κράτους δικαίου και αν στοιχειοθετηθούν τα οποιαδήποτε αδικήματα θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε.

Ερωτηθείς αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα, ο Υπουργός είπε ότι οι φωτογραφίες από μόνες τους δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, αλλά εγείρουν ζητήματα προς διερεύνηση και αυτά θα κληθεί η Αστυνομία να διερευνήσει. Αφού συγκεντρωθούν στοιχεία, είπε, θα αξιολογηθούν και από τη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον συντρέχει διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και υπάρχει επαρκής μαρτυρία, η οποία να μπορεί οδηγήσει μια υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

«Μέχρι τότε έχουμε δρόμο. Αυτό που έχουμε μπροστά μας αυτή τη στιγμή και έχουμε δεσμευτεί είναι ότι τα ζητήματα που προκύπτουν από τις φωτογραφίες θα διερευνηθούν», είπε.

Σε ερώτηση, τέλος, αν θα συσταθεί ανακριτική ομάδα που θα βάλει στο μικροσκόπιο της το ΕΛΑΜ, ο κ. Νικολάου είπε: «Δεν στοχοποιώ ούτε προσωποποιώ οτιδήποτε. Εκείνο που έχουμε αυτή τη στιγμή μπροστά μας είναι να διερευνήσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από φωτογραφίες. Υπάρχουν πρόσωπα, αντικείμενα, χώροι, ενέργειες, που είναι ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν. Αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσω μαζί με τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας για να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η πληρέστερη διερεύνησή τους», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις