Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Γραπτή απάντηση σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ

23/12/2017

Μαθήματα αξιοκρατίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που επί της διακυβέρνησής τους – τα έτη 2010 – 2012 – όλες οι προαγωγές στην Αστυνομία, κρίθηκαν ως αναξιοκρατικές από το Δικαστήριο γιατί εφάρμοζαν κριτήρια «ξένα», όπως είναι το ρουσφέτι με βάση κομματικά συμφέροντα.

Εμπράκτως έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε την αξιοκρατία, μέσα από τις προσλήψεις που έγιναν πρόσφατα στην Αστυνομία με πλήρως αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, για τις οποίες δεν είχαμε παράπονο από κανένα.

Με αξιοκρατία προχωρήσαμε και αυτή τη φορά, αφου όλες οι προαγωγές έγιναν ακολουθώντας εξ ολοκλήρου τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, όπως αυτή καθορίστηκε μέσα από τη συμπλήρωση της διαδικασίας από το Συμβούλιο Κρίσεως. Και είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται πλήρως η σειρά κατάταξης, επιδεικνύοντας πλήρη σεβασμό στις διαδικασίες και τα κριτήρια του Νόμου, εν αντιθέσει με το παρελθόν όπου οι επιλογές γίνονταν με κομματικά κριτήρια, παρακάπτοντας τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Μάλιστα, η προσωπική συνέντευξη είχε για πρώτη φορά περιορισμένη βαρύτητα στην όλη διαδικασία, ώστε να είναι περιορισμένη η απόκλιση από τα αντικειμενικά κριτήρια των προσωπικών φακέλων των υποψηφίων.

Γι αυτό, αντί να καταφεύγουν σε κριτική η οποία παραπέμπει στο άδικο παρελθόν της αναξιοκρατίας και της κομματικοκρατίας, θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουν δηλώσεις που εμπλέκουν την Αστυνομία στις προεκλογικές τους σκοπιμότητες.






Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες



ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης