Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Συμμετοχή στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ στο Άμστερνταμ

22/01/2016

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, αναχωρεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, για το Άμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (25-26/1/2016), στα πλαίσια ανάληψης της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στα πλαίσια των εργασιών του, το Συμβούλιο θα εξετάσει θέματα που αφορούν την πρόληψη και καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως η περαιτέρω ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών για ξένους μαχητές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών, καθώς επίσης και τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδράμουν οι τοπικές κοινωνίες στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης.

Περαιτέρω, στο Συμβούλιο θα συζητηθούν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου των κρατών μελών στην δίωξη εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου και θα αναζητηθούν πιθανές λύσεις, ειδικότερα όσον αφορά τα διασυνοριακής φύσεως αδικήματα.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να γίνει παρουσίαση της Πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ανταλλαγή ποινικών μητρώων των υπηκόων τρίτων χωρών μεταξύ των κρατών μελών.

Τέλος, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου συλλογής και ανταλλαγής δικανικών τεκμηρίων στον ευρωπαϊκό χώρο με σκοπό την ανταλλαγή γνώσης, εμπειρογνωμοσύνης και δυνατοτήτων μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα αυτό.

Ο κ. Νικολάου επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις