ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε με τον Αρχιδικαστή George Rezk

17/08/2015

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Αρχιδικαστή George Rezk από τον Λίβανο, στο περιθώριο ιδιωτικής επίσκεψης του κ. Rezk στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Rezk εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία σε θέματα δικαιοσύνης μεταξύ του Λιβάνου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα πλαίσια των καλών διπλωματικών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων αρμόδιο είναι το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι ανοικτό σε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία εμπίπτουν στον τομέα της αστυνομικής και της δικαστικής συνεργασίας, όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τρομοκρατία και τη δραστηριότητα του ISIS. O κ. Rezk αναφέρθηκε, επίσης, στο πως επηρεάζεται η λειτουργία του κράτους του Λιβάνου από την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, αλλά και στο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα που υπάρχει προς τη χώρα του, εξαιτίας της ισχύουσας πολιτικής κατάστασης στη γειτονική Συρία.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως