ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για την 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

21/03/2016

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων ως ανάμνηση του τραγικού εκείνου συμβάντος στις 21 Μαρτίου 1960, στην πόλη Σάρπβιλ της Νοτίου Αφρικής, όπου 70 θύματα-φοιτητές δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από την ρατσιστική αστυνομία.

Πενήντα έξι χρόνια μετά συνεχίζουμε να ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων και να στέλνουμε το μήνυμα σ΄ολους εκείνους που προσπαθούν να επενδύσουν σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Η σημερινή μέρα, όσο ποτέ άλλοτε μας καλεί να ευαισθητοποιηθούμε αλλά και να δράσουμε έτσι ώστε σαν κοινωνία να προστατέψουμε όλα τα πιθανά θύματα αυτών των συμπεριφορών.

Υπό τα δεδομένα της προσφυγικής τραγωδίας σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι ναι μεν είμαστε διαφορετικοί αλλά την ίδια στιγμή είμαστε ίσοι. Ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και φύλου όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή και στα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ιωσηφίνα Αντωνίου
Επίτροπος Ισότητας των Φύλων





Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως