Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του ΥΔΔΤ κ. Ιωνά Νικολάου για τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά στην άρση του απορρήτου της καταγεγραμμένης τηλεπικοινωνίας

10/09/2015

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας σε τηλεπικοινωνιακές συνδιαλέξεις, στο περιθώριο δηλώσεων του για τα στημένα παιχνίδια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο εξετάζεται και προετοιμάζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τους επόμενους μήνες θα υποβληθεί σε διαβούλευση με τα κόμματα για να προωθηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων με σκοπό την έγκριση του.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι εάν θέλουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα διαφθοράς, όπως είναι τα στημένα παιχνίδια, θα πρέπει να δώσουμε και τα απαραίτητα μέσα στις διωκτικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν είναι αρκετό από την μια, να επιζητούμε την τιμωρία, τη δίωξη, την καταστολή αδικημάτων και εγκλημάτων για τα οποία παρουσιάζονται αδυναμίες και δυσκολίες στην διερεύνησή τους και απαιτείται για το σκοπό αυτό να παραχωρήσουμε δραστικότερα μέτρα, αλλά την ώρα που ζητούνται αυτά τα μέτρα να αντιμετωπίζουμε την άρνηση και να αρχίσει να επικαλείται ο καθένας, δικαιώματα τα οποία ναι μεν είναι αναφαίρετα, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καλύπτονται πίσω από αυτά εγκληματικά στοιχεία για να εξυπηρετούν τους σκοπούς τους».

Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, επεσήμανε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μετά από τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου ενώ επεξηγήθηκε η σημασία ενός νομοσχεδίου, το οποίο θα αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα για την διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την οικονομία και το οποίο ρυθμίζει την άρση του απορρήτου σε σχέση με την καταγεγραμμένη επικοινωνία, όπως είναι τα email και τα sms, μετά το πέρας της συνεδρίας ακούστηκαν δηλώσεις οι οποίες προκαλούν ανησυχία. Ο κ. Νικολάου διερωτήθηκε εάν είναι λιγότερης σημασίας τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, η εμπορία ναρκωτικών, η εμπορία προσώπων, για τα οποία το άρθρο 17 του Συντάγματος επιτρέπεται η άρση του απορρήτου της επικοινωνίας, υπό τις προϋποθέσεις που θα καθορίζονται στη νομοθεσία και εάν θα πρέπει να περιορίσουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μόνο όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας.

Θέλω να πιστεύω ότι, και αυτή θα είναι η επιδίωξη μου, ανέφερε, ότι μετά τις συναντήσεις που θα επιδιώξω να έχω με τα κόμματα, θα βρεθεί άμεσα η τομή εκείνη η οποία θα μας επιτρέψει να δώσουμε τις δυνατότητες στις διωκτικές αρχές να μπορούν να στοιχειοθετούν επαρκώς και χωρίς να κινδυνεύει οποιαδήποτε μαρτυρία, να μπορούν να στοιχειοθετήσουν επαρκώς υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων ειδικότερα για αυτά τα σοβαρά θέματα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης