Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

17/11/2016

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου μεταβαίνει, σήμερα, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου και θα εξετάσει θέματα εσωτερικής ασφάλειας.

Οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν προκαταρτικές απόψεις για την Πρόταση Κανονισμού σχετικά με τη σύσταση του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών και άδειας ταξιδίου (ΕΤΙΑS), η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών. Θα συζητήσουν, επίσης, για την πορεία εφαρμογής της διαλειτουργικότητας των βάσεων δεδομένων και των συστημάτων πληροφοριών της ΕΕ, η οποία θα ενισχύσει την ποιοτική ανταλλαγή πληροφοριών και την αποτελεσματικότητα στη δίωξη του σοβαρού διασυνοριακού εγκλήματος.

Περαιτέρω, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για το Διαδίκτυο, στα πλαίσια του οποίου προωθείται η συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Στόχος είναι η μείωση της πρόσβασης σε τρομοκρατική προπαγάνδα και η εξεύρεση αποτελεσματικών εναλλακτικών λύσεων για αντιμετώπιση της ρητορικής που προωθεί την τρομοκρατία στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, στο Συμβούλιο θα γίνει παρουσίαση των μέχρι τώρα εργασιών για εφαρμογή της Οδηγίας για τη χρήση και ανταλλαγή των δεδομένων που περιέχονται στις καταστάσεις ονομάτων επιβατών (PNR), για την πρόληψη και διερεύνηση τρομοκρατικών ενεργειών και σοβαρών εγκλημάτων. Στόχος η συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη στη διαδικασία υιοθέτησης της οδηγίας και η εξεύρεση λύσεων στο νομικό και τεχνικό τομέα.

Τέλος, σε σχέση με τα θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής των μέτρων που αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο κ. Νικολάου επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις