Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Όποια και να είναι τα κομματικά μας χρώματα, μας ενώνει κάτι ιερότερο: O κοινός αγώνας για επίλυση του Κυπριακού

26/02/2017

Έφτασε η ώρα να φρονηματιστούμε από τα ασύγγνωστα λάθη του παρελθόντος και να επανακαθορίσουμε τους εθνικούς μας οραματισμούς, τόνισε, σήμερα, στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, το οποίο τελέστηκε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Πρώτιστη επιδίωξη της Κυβέρνησης Αναστασίαδη, ανέφερε, αποτελεί η επικέντρωση των προσπαθειών μας, στα πλαίσια του διαλόγου για επίλυση του κορυφαίου πολιτικού μας προβλήματος.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι οι διαφωνίες, τα προσκόμματα και ο πιθανός μαξιμαλισμός από την τουρκική πλευρά, ειδικά ενόψει της συνταγματικής τους αναθεώρησης, αποτελούν παραμέτρους που κατά το μάλλον ή ήττον, είναι αναμενόμενες. «Αυτό που δεν είναι, ούτε αναμενόμενο αλλά ούτε και πατριωτικά συνετό, είναι τα πολιτικά πυροτεχνήματα στο εσωτερικό μας μέτωπο, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Εντυπώσεις, επωφελείς μεν για πολιτικούς και μικροπολιτικές, επιβλαβείς δε για την πλευρά μας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε.

«Έφτασε η ώρα, να πορευτούμε επιτέλους με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα, όποιες και να είναι οι διαφορές μας, να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το μήνυμα και αυτή η παρακαταθήκη που μας καταλείπει με το ολοκαύτωμα του ο τιμώμενός σήμερα ήρωας.

«Όποια και να είναι τα κομματικά μας χρώματα, μας ενώνει κάτι ιερότερο. Μας ενώνει ο κοινός μας αγώνας. Να καταφέρουμε, το συντομότερο και υπό τον ελάχιστο δυνατόν συμβιβασμό, να δούμε την πατρίδα μας απαλλαγμένη από τα κατοχικά στρατεύματα. Να δούμε την πατρίδα μας επανενωμένη, ευημερούσα και κάθε νόμιμο κάτοικο της, να απολαμβάνει ως ευρωπαίος πλέον πολίτης, τα δικαιώματα που του αναλογούν. Δικαιώματα που για 43 σχεδόν χρόνια ακυρώνονται εξαιτίας της αναχρονιστικής και απάνθρωπης κατοχής, που συντηρεί στο νησί μας η Άγκυρα», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης