Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Σε αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά η Κυβέρνηση

20/06/2017

Μέσα από τρεις προτάσεις που κατατέθηκαν, σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Κυβέρνηση υλοποιεί ακόμη μια εξαγγελία της για αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι με τις προτάσεις αυτές αναβαθμίζεται το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Αστυνομική Ακαδημία και Πυροσβεστική Αστυνομία της Ελλάδος. Με την επικύρωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναβαθμίζεται η εκπαίδευσης των δοκίμων αστυνομικών, ώστε με την πρόσληψη τους να παρακολουθούν ένα εξάμηνο εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο, σε θεματικές που σχετίζονται με τα καθήκοντά τους, ενώ στην Ελλάδα θα τους προσφέρεται μεταπτυχιακή εκπαίδευσης μακράς διάρκειας σε εξειδικευμένα θέματα εξειδικευμένα που θα αναβαθμίσουν την ετοιμότητα των μελών και το επίπεδο ανταπόκρισης τους στα περιστατικά που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους.

«Μέχρι σήμερα το Υπουργείο και η Αστυνομία έχουν προωθήσει τη συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ώστε να προσφέρονται συγκεκριμένα προγράμματα εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας, όπως είναι το πτυχίο αστυνομικών σπουδών». Πρόσθετα επισήμανε ότι, εκτός του μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου θα προσφέρεται εκπαίδευση σε δόκιμους αστυνομικούς και σε μέλη της Αστυνομία που προάγονται στο βαθμό του Υπαστυνόμου, εντός του Ιουλίου θα υπογραφούν δύο μνημόνια-πρωτόκολλα συνεργασίας με την Αστυνομική Ακαδημία και την Πυροσβεστική Ακαδημία της Ελλάδας, ώστε αριθμός μελών των δύο Σωμάτων από την Κύπρο να μεταβαίνουν για μετεκπαίδευση για χρονικό διάστημα, που θα φτάνει μέχρι το ένα έτος.

Ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι με τα μέτρα αυτά θα αναβαθμιστεί σημαντικά το επίπεδο εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για σημαντική καινοτομία στην Αστυνομία, αφού ως Κυβέρνηση αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στο επίπεδο εκπαίδευσης και ανταπόκρισης της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι η μέγιστη διάρκεια μετεκπαίδευσης που προσφέρεται μέχρι σήμερα σε μέλη της Αστυνομίας περιορίζεται σε συγκεκριμένες θεματικές περιορισμένης χρονικής διάρκειας και προσφέρεται στο επίπεδο της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ με τα πιο πάνω μέτρα θα λαμβάνουν εκπαιδεύσεις σε πανεπιστημιακό επίπεδο και σε σχολές των Ακαδημιών της Ελλάδας σε μετεκπαιδεύσεις υψηλότερου επιπέδου και χρονικής διάρκειας από τις άλλες εκπαίδευσής τους στο εξωτερικό και οι οποίες περιορίζονται σε μερικές ημέρες.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης