Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα χουλιγκανισμού

12/01/2015

Τα ομαδικά αθλήματα ανήκουν σ’ αυτούς που αγαπούν το άθλημα, τα γήπεδα δεν είναι χώρος πεδίου μάχης του οποιουδήποτε και η κάρτα φιλάθλου καταδεικνύει την αποφασιστικότητα μας για μηδενική ανοχή σε όσους προβαίνουν σε πράξεις χουλιγκανισμού, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο Τσίρειο Στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ και τις μαζικές συλλήψεις στις οποίες προέβη η Αστυνομία.

Ο κ. Νικολάου σχολιάζοντας τα γεγονότα στους δημοσιογράφους δήλωσε:
«Το τελευταίο καιρό δεν είχαμε παρόμοια επεισόδια και δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από αυτούς οι οποίοι για πολύ καιρό απουσίαζαν από τα γήπεδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου. Διερωτώμαι εάν είναι αυτούς τους φιλάθλους που θέλουν κάποιοι να έρθουν στα γήπεδα. Θα ανέμενα σήμερα, μετά τα όσα έγιναν χθες στη Λεμεσό, ότι πολλοί θα αντιλαμβάνονταν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν χώρο στα γήπεδα. Δεν θέλουμε τέτοιους φιλάθλους στα γήπεδα και αυτό θα έπρεπε να ήταν απαίτηση όλων των Σωματείων ακόμη και των διοργανωτών του πρωταθλήματος. Η κάρτα φιλάθλου, όπως την έχουμε εξαγγείλει, προχωρεί, είμαστε στη διαδικασία προσφορών, κι ο προγραμματισμός υλοποίησής της θα συμπληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, με στόχο να έχουμε τη δυνατότητα εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου με το νέο πρωτάθλημα. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές που είδαμε χθες, θα φέρουν ξανά στη μνήμη όλων αυτών που καταφέραμε να φέρουμε στα γήπεδα – ιδιαίτερα στις οικογένειες και τα παιδιά – εκείνες τις πράξεις που τους είχαν διώξει από τα γήπεδα».

Θέλω να πιστεύω ότι τα σωματεία αυτή τη φορά θα επιδείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα γιατί όλα όσα έγιναν χθες, με ευκολία μπορεί να γίνουν και σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο, σε οποιονδήποτε αγώνα, με οποιαδήποτε ομάδα, υπογράμμισε.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι χθες η Αστυνομία έδωσε ξεκάθαρο το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της μηδενικής ανοχής σε αυτές τις συμπεριφορές. «Όμως, οφείλουμε να διευκολύνουμε, όχι μόνο τους διοργανωτές του πρωταθλήματος, τους διαχειριστές των σταδίων και τους υπεύθυνους ασφαλείας, αλλά και την Αστυνομία στο να επιβάλει την τάξη, καταργώντας την ανωνυμία στα γήπεδα με την αξιοποίηση της τεχνολογίας», είπε επισημαίνοντας ότι η κατάργηση της ανωνυμίας εφαρμόστηκε από όλες τις χώρες που έλαβαν αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

Η ταυτοποίηση των φιλάθλων, μέτρου που εφαρμόζεται μέσω της κάρτας φιλάθλου, στοχεύει στην κατάργηση της ανωνυμίας, πίσω από την οποία τόσο χθες, όσο και κάθε φορά κρύβονται όσοι προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, υπογράμμισε και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και την επίδειξη της απαραίτητης μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα χουλιγκανισμού.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το ποδόσφαιρο, καθώς όλα τα ομαδικά αθλήματα, δεν είναι χώρος πεδίου μάχης οποιουδήποτε, ο οποίος, είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών είτε υπό την επήρεια αλκοόλ, πηγαίνει στο γήπεδο και προβαίνει σε αυτούς τους βανδαλισμούς που είδαμε χθες. Καλώντας τα σωματεία να επιδείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα, διερωτήθηκε αν περιμένουν τα χειρότερα, για να σταματήσουν να επιδεικνύουν την οποιαδήποτε ανοχή προσκαλώντας όλους αυτούς να έρθουν στα γήπεδα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης