Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών

30/09/2013

Στην κλειστή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών παρευρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, που είχε θέμα την έρευνα για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στη συνεδρία συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης, η Προϊστάμενη της ΜΟΚΑΣ κα Εύα Παπακυριακού, η Πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς κα Δήμητρα Καλογήρου, ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Νώντας Μεταξάς, ο Έφορος ΦΠΑ, και εκπρόσωπος του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρία,σ ο κ. Νικολάου, ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπή κ. Συλλούρη περί ασυνεννοησίας μεταξύ των θεσμών, είπε ότι προσπάθεια του κ. Συλλούρη «είναι να υπάρξει μια συνεργασία, ένας συντονισμός, μεταξύ κάποιων για την καλύτερη αξιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Επιτροπή Θεσμών».

Τόνισε, στη συνέχεια, ότι το Υπουργείο έχει δώσει ξεκάθαρο το μήνυμα προς την Αστυνομία ότι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και τα οποία αναφέρονται στο γενικότερο θέμα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και το τραπεζιτικό μας σύστημα και από τα οποία πιθανό να προκύπτει η διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, θα διερευνηθούν: «Μάλιστα θα πρέπει να διερευνηθούν κατά τρόπο ταχύ ούτως ώστε να δούμε όσους για τους οποίους στοιχειοθετούνται ευθύνες να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης. Η απαίτηση της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια πλήρης διερεύνηση του όλου ζητήματος και όποιοι ευθύνονται, όποιοι κι αν είναι, θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό επανέλαβα και σήμερα ενώπιον της Επιτροπής και θέλω να διαβεβαιώσω ότι από πλευράς των διωκτικών αρχών, της Αστυνομίας, αξιοποιούνται και αξιολογούνται οποιαδήποτε στοιχεία τίθενται στη διάθεσή της περιλαμβανομένων όλων των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Επιτροπή Θεσμών», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης