Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου

12/11/2013

Την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή των μέτρων που έθεσε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τόνισε ότι «Η Κύπρος πρέπει να κερδίσει πίσω τη χαμένη αξιοπιστία της, τόσο στην ΕΕ όσο και σε διεθνές επίπεδο σε θέματα δικαιοσύνης».

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης όπως: η πλήρωση των κενών θέσεων Επαρχιακών Δικαστών, η αύξηση του αριθμού των στενοτυπηστών από 7 σε 15, η προκήρυξη διαδικασίας για εξεύρεση συνεργάτη για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, η εξοικονόμηση δικαστικού χρόνου για εκδίκαση των εφέσεων και η εκδίκαση των ακροάσεων στο Οικογενειακό Δικαστήριο από ένα δικαστή αντί από τρεις που είναι σήμερα.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε παράλληλα ότι κατά τη συνάντηση παρουσίασε το τελικό νομοσχέδιο για το Διοικητικό Δικαστήριο, ενώ συζήτησε και την επέκταση του θεσμού για επιβολή εξωδίκων προστίμων, τη διαδικασία επίλυσης μικροδιαφορών, αλλά και την πρόταση του ΠτΔ για δημιουργία Δικαστηρίου Διεθνών Εμπορικών Διαφορών με σκοπό την ανάδειξη της Κύπρου ως κέντρου διεθνών υπηρεσιών και την ενίσχυση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς τις Κυπριακές Δικαστικές Αρχές.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός, ανέφερε ότι ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τα έργα που η κυβέρνηση έχει θέσει ως έργα προτεραιότητας με βάση τη διαδικασία συγχρηματοδότησης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και Αμμοχώστου και την αναστύλωση του παλαιού κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Φωτογραφία από την συνάντησηΥπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις