Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Η μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη με τον ΓΓ ΑΚΕΛ

31/10/2019

Εργαζόμαστε ώστε η μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων, που είναι αδήριτη ανάγκη προς όφελος της κοινωνίας, να υλοποιηθεί σύντομα, υπογραμμίζει ο κ. Υπουργός

Για το όραμα, την έκταση και το εύρος της σκοπούμενης από την Κυβέρνηση μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων, ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος κ. Άντρο Κυπριανού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του μετά από το πέρας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Σαββίδης, ευχαριστώντας τον κ. Κυπριανού και τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ για την πολύ εποικοδομητική, φιλική και χρήσιμη συνάντηση, υπογράμμισε πως η προωθούμενη μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων, αδήριτη ανάγκη προς όφελος της κοινωνίας, είναι ευρεία και καλύπτει όλους εκείνους τους τομείς που θα επιτρέψουν η Δικαιοσύνη στην Κύπρο να απονέμεται με ταχύτητα. Προς τούτο και επιδίωξή του, όπως σημείωσε, είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης από τα όλα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα η μεταρρύθμιση να λάβει «σάρκα και οστά» προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

Θα λειτουργήσω επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από όλα τα πολιτικά κόμματα και σήμερα, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον ΓΓ ΑΚΕΛ και την αντιπροσωπεία του κόμματος – τους οποίους ευχαριστώ για τη συνάντηση – το όραμα, την έκταση και το εύρος της σκοπούμενης μεταρρύθμισης, ανέφερε ο κ. Υπουργός. «Πρόκειται για μια ευρεία μεταρρύθμιση, που, όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο τόπος μας χρειάζεται απόλυτα. Η ταχύτητα με την οποία απονέμεται σήμερα η δικαιοσύνη στην Κύπρο, δεν μας τιμά. Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι αποδεκτό από όλους τους φορείς της Πολιτείας και όλοι μαζί δουλεύουμε σε ένα πολύ ευρύ φάσμα μεταρρύθμισης, που καλύπτει όλους τους τομείς – καλύπτει τη δομική αλλαγή των Δικαστηρίων, τη λήψη μέτρων για να εκκαθαρίσουν οι καθυστερημένες υποθέσεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια – και σε συνεννόηση με το Ανώτατο Δικαστήριο και όλους τους άλλους φορείς – τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω – προωθούμε αυτή τη μεταρρύθμιση, πάντοτε σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος σε ένα κράτος δικαίου.

Ελπίζω ότι στο τέλος θα εξασφαλίσουμε τη συναίνεση που απαιτείται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα.»

Ο κ. Υπουργός υπέδειξε δε πως η μεταρρύθμιση δεν έχει κομματικό χρώμα και πως η υλοποίησή της είναι αδήριτη ανάγκη της κοινωνίας μας. «Πιστεύω ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα αποδεκτό από όλους, που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητα της δικαιοσύνης. Προς τούτο, επαναλαμβάνω ότι με είμαι στη διάθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την οποιαδήποτε διαβούλευση και την οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα, αυτό το στοίχημα από το οποίο έχουμε όλοι να κερδίσουμε», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Υπουργός.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης