Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Δελτία ΤύπουΣτην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου στο Ζάγκρεμπ, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος αναχωρεί για την κροατική πρωτεύουσα την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της άτυπης συνάντησης των Υπουργών αρμόδιων για θέματα Δικαιοσύνης, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Ατζέντας 2019 – 2024, καθώς και την ενίσχυση του κράτους δίκαιου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις υπέρ της ενίσχυσης της δικαστικής εκπαίδευσης όλων όσων ασκούν νομικά επαγγέλματα, ενώ θα συζητηθεί και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαστικού Δικτυού στην αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών σε αστικά και εμπορικά θέματα.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, οι Υπουργοί θα εστιάσουν στην εσωτερική ασφάλεια, με κύριους άξονες την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, τη μεταναστευτική πολιτική, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και τον επαρκή εξοπλισμό των διωκτικών Αρχών. Στόχος των συζητήσεων είναι ο καθορισμός δράσεων που θα υλοποιούν τις προτεραιότητες, όπως αυτές καταγράφονται στο στρατηγικό θεματολόγιο 2019 – 2024.

Πρόσθετα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις ως προς την αντιμετώπιση των προκλήσεων, που απορρέουν από την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των συστημάτων πληροφοριών της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου διευθετήθηκε συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης κ. Didier Reynders.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες