Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δημοσιοποίηση της τοποθέτησης του ΥΔΔΤ για την παραπομπή του Π.Νεοκλέους στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ

30/06/2017

Λόγω των δημόσιων τοποθετήσεων από πλευράς στελεχών του ΑΚΕΛ, όπου αμφισβητούνται οι αρμοδιότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κρίνεται σκόπιμο για σκοπούς διευκρίνισης και απάντησης σε όσα έχουν λεχθεί, να δοθεί στη δημοσιότητα η χθεσινή τοποθέτησή του, όπως έγινε στα πλαίσια παρουσίασης του θέματος της μεταφοράς του καταδικασθέντος Παναγιώτη Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Στην τοποθέτηση παρουσιάζονται οι αρμοδιότητες εποπτείας που έχει ο Υπουργός σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Νόμο των Φυλακών και όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβη τόσο ο Υπουργός όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης των Φυλακών οι οποίες επεξηγούνται αναλυτικά, στη βάση αποφάσεων Δικαστηρίων, με σχετικές παραπομπές και το σκεπτικό των αποφάσεων. Περαιτέρω, καταγράφονται οι ευθύνες και υποχρεώσεις του κράτους έναντι των ασθενών/κρατουμένων, το σκεπτικό και η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Ιατροσυμβουλίου που να εξετάζει και να αποφασίζει επί των αιτημάτων των ατόμων που τελούν υπό κράτηση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αρμοδιότητα του ιατροσυμβουλίου να παραπέμπει κρατούμενο σε ιδιωτική κλινική και η διαδικασία για κήρυξη χώρου φυλακή. Το σχετικό κείμενο επισυνάπτεται.

Κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ο Υπουργός τεκμηρίωσε ότι ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του, πάντοτε καλόπιστα, όπως ο ίδιος ερμήνευσε και εφάρμοσε την σχετική νομοθεσία, ακολουθώντας την ίδια πρακτική που ακολουθείτο μέχρι πρόσφατα, όπου το ιατροσυμβούλιο καλείτο να αποφασίσει επί εξειδικευμένων ιατρικών θεραπειών και την παραπομπή κρατουμένων ασθενών σε ιδιωτική κλινική. Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η απόφαση για παραπομπή του κρατούμενου λήφθηκε από τον Υπουργό και ότι ενήργησε παράνομα ή αναρμόδια ή καθ’ υπέρβαση εξουσίας. Συνεπώς, η επίκληση ποινικών ευθυνών συνιστούν πράξεις εντυπωσιασμού, προερχόμενες από αυτούς που ουδέποτε αναγνώρισαν τις ευθύνες τους κατά την διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.


Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Bouli_29-06-2017.pdf

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης