Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη με τον απερχόμενο Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη

23/06/2020

Δηλώσεις μετά από το πέρας της συνάντησης

Συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, εν όψει της αφυπηρέτησης του κ. Μιχαηλίδη από τη θέση του Αρχηγού του Σώματος.

Σε δηλώσεις μετά από το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως ο Αρχηγός Αστυνομίας είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους στενότερους συνεργάτες του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σημειώνοντας πως ο απερχόμενος Αρχηγός υπηρέτησε το Αστυνομικό Σώμα για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, με ζήλο, αφοσίωση, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Μπλέκοντας το εγκώμιο του κ. Μιχαηλίδη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ανέφερε ακόμη πως «στο πρόσωπο του κ. Μιχαηλίδη συνάντησα έναν καταξιωμένο και έμπειρο Αξιωματικό, ο οποίος, αναλαμβάνοντας την αρχηγία της Αστυνομίας σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή, ανταποκρίθηκε επάξια στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της νευραλγικής θέσης που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του εμπιστεύθηκε, και συνέβαλε κατά πολύ στην αναβάθμιση του κύρους και της εκτίμησης που σήμερα η Αστυνομία χαίρει από τους πολίτες.»

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, «θέλω και δημόσια να εκφράσω την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του κ. Μιχαηλίδη, τις ευχαριστίες μου για τη μακρόχρονη προσφορά του, καθώς και την ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη μου για την στενή, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των δεκατριών τελευταίων μηνών στον τομέα της ασφάλειας και της πάταξης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και στη διαχείριση όλων αυτών των ζητημάτων που προέκυψαν στην περίοδο αυτή σε σχέση με την προστασία της υγείας των πολιτών. Μέσα από τη συνεργασία μας, αναπτύχθηκε μια εγκάρδια σχέση αλληλοσεβασμού με τον κ. Μιχαηλίδη, κάτι που θεωρώ απαραίτητο, τόσο για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου της εκτελεστικής εξουσίας όσο και για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αστυνομίας», είπε καταληκτικά ο κ. Υπουργός, ευχόμενος κάθε καλό για τη συνέχεια.

Εκφράζοντας συγκίνηση για τα λόγια με τα οποία αναφέρθηκε στο πρόσωπό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Αρχηγός Αστυνομίας δήλωσε υπερηφάνεια για τα χρόνια υπηρεσίας του στο Αστυνομικό Σώμα και αναφέρθηκε στις διάφορες βαθμίδες της ιεραρχίας όπου για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες συνολικά υπηρέτησε. «Ανέλαβα την ηγεσία της Αστυνομίας σε μια πολύ δύσκολή στιγμή, όταν η κοινωνία ‘έβραζε’ με τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου, θεωρώντας ότι η Αστυνομία είχε ευθύνη καλύτερης διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούσαν στα ελλείποντα πρόσωπα», είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.

Αναλαμβάνοντας, πρόσθεσε, έθεσα δύο στόχους ως προτεραιότητα: πρώτον, να εξυψωθεί το κύρος της Αστυνομίας που ήταν καταρρακωμένο στα μάτια της κοινής γνώμης και δεύτερο, να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης του κοινού προς την Αστυνομία. Εργαστήκαμε όλοι μαζί: το Υπουργείο, ο έντιμος κύριος Υπουργός, η Αστυνομία από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο Αστυνομικό και θέσαμε ως στόχο να εργαστούμε άοκνα και ευσυνείδητα για να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα.

«Φεύγω χωρίς να επιτρέψω στον οποιοδήποτε να κατηγορεί την Αστυνομία για οτιδήποτε άλλο από αυτό που άρμοζε στην Αστυνομία. Υπήρχαν και λάθη και παραλείψεις τις οποίες φροντίσαμε να διορθώσουμε. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν ελλείψεις στην Αστυνομία, ο κύριος Υπουργός βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Αστυνομίας και εργάζεται ώστε η Αστυνομία να αποκτήσει ‘νέο αίμα’», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αρχηγός.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης