Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παράδοση πυροσβεστικών μασκών στη παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου, της Πρέσβειρας της Αμερικής στην Κύπρο και του Αρχιπύραρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά από πρωτοβουλία της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Σε ομιλία της, η Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες προς την Πρέσβειρα της Αμερικής για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία καθώς και για τη συνεχή υποστήριξή της.

Όπως δήλωσε η κα Δράκου, «Η χειρονομία αντιπροσωπεύει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των κοινοτήτων μας και την κοινή μας αφοσίωση στις κοινές αξίες και πεποιθήσεις». Επανέλαβε, παράλληλα, τη δέσμευση της Κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής ευχαρίστησε από πλευράς του την Πρεσβεία και ανέδειξε τη συνεργασία Κύπρου και Αμερικής σημειώνοντας: «Η διαχρονική συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Αξιωματικοί της Υπηρεσίας ακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στις Η.Π.Α., σχετικά με διασώσεις από συντρίμμια μετά από σεισμούς ή άλλες τεράστιες καταστροφές» .

Επεσήμανε, παράλληλα, πως παραδίδοντας αυτές τις φορητές αναπνευστικές μάσκες, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβάλλουν σημαντικά στην ασφάλεια των πυροσβεστών μας και, ταυτόχρονα, στην ασφάλεια του κυπριακού κοινού γενικότερα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 27/12/2021 08:31:05 AM

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα