Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Στο Ελσίνκι για τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβαίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης

17/07/2019

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης αναχωρεί σήμερα για την Φινλανδία, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ. Ειδικότερα, θα εστιάσουν στις θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Ατζέντα για την Ένωση 2019-2024, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιουνίου, και θα εξετάσουν τα υπάρχοντα επιχειρησιακά κενά, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων λύσεων, ώστε οι Αρχές Επιβολής του Νόμου να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τα πλεονεκτήματα που παρέχει στη διαδικασία της αστυνόμευσης και της διερεύνησης εγκλημάτων. Πρόσθετα, οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τρόπους διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις υβριδικών απειλών, περιλαμβανομένων των κυβερνοεπιθέσεων και άλλων μορφών συμβατικών και μη συμβατικών επιθέσεων.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές ως προς την ενδυνάμωση του κράτους δικαίου και την ανάπτυξη νομοθετικών εργαλείων της ΕΕ στον τομέα της Δικαιοσύνης, τα οποία εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την προώθηση του κράτους δικαίου και τη συνεργασία των κρατών μελών στον τομέα. Περαιτέρω, θα ανταλλάξουν απόψεις επί της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των εθνικών συστημάτων σε σχέση με τα δικονομικά δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορουμένων ατόμων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί θα συζητήσουν για την πολυμερή συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, η οποία έχει να επιδείξει απτά αποτελέσματα. Ειδικότερα, θα εξετάσουν περαιτέρω ενέργειες που η ΕΕ θα μπορούσε να αναλάβει για την προώθηση μιας παγκόσμιας πολυμερούς πολιτικής για την αστική και εμπορική δικαιοσύνη προς το συμφέρον της ΕΕ και των πολιτών της, καθώς και τρόπους μέσω των οποίων λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη θα υποβοηθηθούν, ώστε να συνάψουν σχέσεις με την ΕΕ, στη βάση Συνθηκών, στον τομέα της αστικής δικαιοσύνης.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης