ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μετά τη χθεσινή πυρκαγιά

27/02/2018

Λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε, χθες, σε κτήριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο, όπου συγκάλεσε σύσκεψη με την Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και τον Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να γίνει ο προγραμματισμός ώστε να επισπευθούν οι επιδιορθώσεις για αποκατάσταση και να μπορέσει το Δικαστήριο να επαναλειτουργεί απρόσκοπτα το συντομότερο δυνατόν.

Κατόπιν της αξιολόγησης που έγινε, ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε ότι από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα μπορούν να χρησιμοποιούνται οι πλείστες από τις αίθουσες που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά, θα απομονωθεί ο χώρος ο οποίος έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Επιπρόσθετα, λόγω του ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στον χώρο όπου φυλάσσονταν τεκμήρια των υποθέσεων, καθώς και λόγω του ότι εκκρεμεί η εγκατάσταση της αψίδας ελέγχου στο συγκεκριμένο κτήριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο κ. Υπουργός ζήτησε όπως αξιοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς η παρουσία των λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας ώστε να επιλυθούν άμεσα αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε για τις ζημιές καθώς και για την πορεία των ερευνών που συνεχίζονται ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν καταδείξει μέχρι στιγμής ότι η φωτιά ξέσπασε μέσα από τον χώρο των Δικαστηρίων, γεγονός που αποκλείει το να προέκυψε από εγκληματική πράξη.

Πίσω

© 2012 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως