Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Δελτία ΤύπουΣυνάντηση με την κα Αναστασία Παπαδοπούλου, πρόεδρο του Συμβουλίου «Φωνή», είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών, με τον κ. Σαββίδη να επισημαίνει ότι η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών είναι θέμα σημαντικής προτεραιότητας για το Υπουργείο, με την Αστυνομία Κύπρου να έχει συστήσει ειδική ομάδα ανακριτών που επιλαμβάνεται τις σχετικές καταγγελίες.

Πρόσθετα, ο κ. Σαββίδης διαβεβαίωσε την κα Παπαδοπούλου ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει το Συμβούλιο «Φωνή», στο οποίο και συμμετέχει με εκπρόσωπό του. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση για το θέμα και έδωσε άμεσα οδηγίες προς έναρξη υλοποίησης των νέων δράσεων που η κα Παπαδοπούλου πρότεινε να ενταχθούν στη νέα εθνική Στρατηγική του Συμβουλίου, για την επόμενη τριετή περίοδο. Κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις και αντηλλάγησαν απόψεις με σκοπό περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας σε σχέση με την εφαρμογή κάποιων εκ των υφιστάμενων δράσεων.

Κάποιες από τις δράσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση είναι: εντατικοποίηση των εκπαιδεύσεων / επιμορφώσεων των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στον τομέα αυτό (όπως είναι μέλη του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων και ελλειπόντων προσώπων, του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της κοινοτικής αστυνόμευσης), επέκταση των ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία, ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Εποπτείας Αποφυλακισθέντων που έχουν Καταδικαστεί για Σεξουαλικά Αδικήματα κατά Ανηλίκων για την πρόσληψη επιτηρητών και την εκπαίδευσή τους.

Από πλευράς της, κα Παπαδοπούλου ευχαριστώντας τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση, ανέφερε ότι το Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία, είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Συμβουλίου όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας της «Φωνής».

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες