Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Δελτία ΤύπουΑπό τις 24 Μαρτίου 2020, στις 6 το απόγευμα, χρόνος που ξεκίνησε η εφαρμογή του διατάγματος της Κυβέρνησης για απαγόρευση των αχρείαστων μετακινήσεων, μέχρι σήμερα, 26 Μαρτίου 2020, στις 7 το πρωί, διενεργήθηκαν 6.822 έλεγχοι και έγιναν 445 καταγγελίες οδηγών και πεζών για παράβαση του διατάγματος απαγόρευσης των αχρείαστων μετακινήσεων, δήλωσε μετά από το πέρας σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργεί η Αστυνομία για συμμόρφωση με τα διατάγματα του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Πρόσθετα, ο κ. Σαββίδης είπε πως σε ό,τι αφορά στις παραβάσεις για τα διατάγματα που βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν σε υποστατικά, από τις 11 Μαρτίου και μέχρι και σήμερα 26 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, διενεργήθηκαν παγκύπρια, συνολικά 20.510 έλεγχοι σε υποστατικά και έγιναν 46 καταγγελίες.

Από το Σάββατο 21 Μαρτίου, όπου και ζήτησα εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία, οι έλεγχοι υπερδιπλασιάστηκαν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι, από την 21η Μαρτίου 2020 έως και σήμερα, διενεργήθηκαν παγκύπρια 14.197 έλεγχοι σε υποστατικά και έγιναν 34 καταγγελίες. Οι καταγγελίες αφορούν σε εκκλησίες, μπαράκια, καφενεία, περίπτερα, πλανώδιους πωλητές, εστιατόρια, κουρείο, λαϊκές αγορές, σκοπευτήριο, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

«Θέλω εκ νέου να μεταφέρω το μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας ότι, μένουμε στο σπίτι. Σεβόμαστε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό ο οποίος είναι και επικίνδυνος και αόρατος. Και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε είναι σεβόμενοι και ακολουθώντας τα διατάγματα που εκδίδονται από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο. Γι’ αυτό καλώ όλους τους συμπολίτες μου, να μείνουμε στο σπίτι και να περιορίσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις αχρείαστες μετακινήσεις μας. Εάν δεν συμμορφωθούμε, θα αναγκαστούμε να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα, κάτι που θα ήθελε ο καθένας μας να αποφύγει», κατέληξε ο κ. Υπουργός.
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες