Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Tο συμφέρον του τόπου να τίθεται πάνω από τις μυωπικές προεκλογικά, κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις

03/09/2017

Πρέπει να θέτουμε πάνω από το συμφέρον του τόπου, τις μυωπικές προεκλογικά, κομματικές και προσωπικές μας επιδιώξεις, υπογράμμισε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας, σήμερα, στο μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας Γερίου, Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση.

Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε: «Τριάντα πέντε αιώνες ιστορίας, μας παρατηρούν. Εάν συνειδητοποιούμε ότι, άλλο η αντιπολιτευτική κριτική που θα προσθέτει αξία, ακόμα και σε λανθασμένους χειρισμούς και άλλο η αυθαίρετη και εν πολλοίς, επιζήμια πολεμική, η οποία απειλεί και διακυβεύει τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη για επανέναρξη του διαλόγου στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΓΓ των ΗΕ. Τριάντα πέντε αιώνες ιστορίας, μας παρατηρούν εάν έχουμε αφομοιώσει το δίδαγμα και τις ολέθριες συνέπειες, από την τελευταία φορά που οδηγήσαμε τον τόπο, στην πόλωση».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι σε αντιδιαστολή με τις περιπτώσεις άλλων λαών, ο ένδοξος τετραετής του 1955-59, δεν υπήρξε ο τελευταίος αγώνας της πατρίδας μας. «Τα ασύγγνωστά και εγκληματικά λάθη μας της περιόδου που προηγήθηκε της εισβολής, μας αναγκάζουν σήμερα, με αυτοσυνειδησία να απολογηθούμε στους ήρωες για το αδικαίωτο του αγώνα τους. Σας ζητούμε συγγνώμη Κυριάκο, Ιωνά, Κυριάκο, Ανδρέα και Μάκη. Γιατί αφήσαμε τα εμφιλοχωρούντα ζιζάνια της διχόνοιας να αναφυούν ανάμεσα μας. Γιατί αγνοήσαμε τις μέλισσες που για δέκα χρόνια, μας έστελνε ο Ονήσιλλος. Σας ζητούμε συγγνώμη. Γιατί αντί να διδάσκουμε στα παιδιά μας το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα σας, τη πίστη σας στο ελληνοχριαστινικό ιδεώδες που σας ανέδειξε, τα αφήσαμε να κλυδωνίζονται. Να κλυδωνίζονται ανάμεσα στις τηλεοπτικές απαξίες και στην ευτέλεια ξενόφερτων ιδανικών μίας χρήσης. Συγγνώμη, γιατί σταθήκαμε ανάξιοι. Αυτό είναι, μετουσιωμένο στο σήμερα το χρέος το οποίο αντλούμε μέσα από τα υψηλά πρότυπα αγώνα που μας εμπνέουν οι τιμώμενοι σήμερα ήρωες, αλλά και οι εν ειρήνη τελειωθέντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Γερίου», κατέληξε στον επιμνημόσυνο λόγο του.


Υπουργός

Ιστοσελίδα Υπουργού

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Ημερίδας

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Δημόσια Διαβούλευση για Νομοσχέδια που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής και για τη ρύθμιση του lobbying

Δημόσια Διαβούλευση για Νομοσχέδιο για μεταφορά των υποχρεώσεων της οδηγίας 2016/681 (PNR) στο ημεδαπό νομικό πλαίσιο

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

ReForm

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης