Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης συναντήθηκε με την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λουΐζα Ζανέττου

18/02/2020

Σκοπός η βελτίωση του νομοθετικού μας πλαίσιο, για να προσφέρουμε πιο μοντέρνα νομοθετικά εργαλεία στους πολίτες, σημειώνει ο Υπουργός

Συνάντηση με την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λουΐζα Ζανέττου είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης. Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ήταν η συζήτηση θεμάτων κοινής αρμοδιότητας μεταξύ του Υπουργείου και του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας.

Συζητήσαμε με πολύ εποικοδομητικό τρόπο τα διάφορα θέματα της κοινής μας αρμοδιότητας, είπε σε δηλώσεις του μετά από το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός. «Είναι γεγονός ότι η κα Επίτροπος έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει και είναι με χαρά που διαπίστωσα ότι έχει ετοιμάσει μια εκτενή ημερήσια διάταξη σε θέματα που άπτονται των κοινών μας δραστηριοτήτων, τα οποία συζητήσαμε και συμφωνήσαμε πώς θα τα χειριστούμε.

Πιστεύω πως θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία μέσω της οποίας θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο, για να προσφέρουμε πιο μοντέρνα νομοθετικά εργαλεία σε όλους τους Κύπριους πολίτες», επεσήμανε ο κ. Υπουργός.

Ευχαριστώντας τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, η Επίτροπος Νομοθεσίας επεσήμανε ότι οι δύο Θεσμοί έχουν απόλυτη σχέση, σημειώνοντας ότι «τα θέματα νομοθεσιών, εκ των οποίων σε κάποια έχω αναλάβει την πρωτοβουλία και σε κάποια θα πρέπει να έχουμε συνεργασία, αποσκοπούν στη θέσπιση και νέων νομοθεσιών, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί σήμερα, όπως και στον τρόπο που θα προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μας και θα παράγει σύντομα τα αποτελέσματά της».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης